Erhverv

For få år siden stormede dansk byggefirma frem - nu falder overskuddet igen

Det er blot få år siden, at Martin Skou Heidemanns firma Skou Gruppen stormede frem, men siden da er omsætningen faldet med næsten 250 mio. kr. og overskuddet mere end halveret.

Martin Skou Heidemann er adm. direktør og hovedaktionær i Skou Gruppen. Foto: Niels Hougaard

Efter flere år med høj vækst har byggefirmaet Skou Gruppen for andet år i streg måttet se sig tilfreds med en afmatning på både top- og bundlinjen.

Det viser et nyt regnskab for Skou Gruppen A/S.

Skou Gruppen afsluttede det forskudte regnskabsår 2019/2020 med en toplinje, som til forveksling lignede den foregående. Her lød omsætningen på ca. 345 mio. kr., hvilket var blot 28.000 kroner mindre end året forinden.

Målet har de seneste år ellers været en omsætning på ca. 400 mio. kr.

Overfor branchemediet Licitationen begrunder adm. direktør Martin Skou Heidemann de uforløste mål med, at virksomheden besluttede at træde varsomt, da corona ramte i foråret 2020 af frygt for dens konsekvenser.

»Vi var forsigtige i den periode. Det kan godt være, at vi mistede nogle ordrer. Vi var forsigtige, fordi der var meget usikkerhed i markedet. Heldigvis viste det sig at gå over,« fortæller direktøren til Licitationen.

På bundlinjen gik Skou Gruppen ud af regnskabsåret med et resultat på 11.6 mio. kr. sammenlignet med 15,4 mio. kr. i regnskabsåret 2018/2019 og 36,7 mio. kr. i 2017/2018.

Det skal dog ifølge regnskabets ledelsesberetning ses i sammenhæng med, at to af Skou Gruppens datterselskaber genererede et overskud på i alt 11,8 mio. kr.

Det er lidt over 20 år siden, at Martin Skou Heidemann kvittede sit faste job og stiftede Skou Gruppen. Gennem de første fem år drev han firmaet fra et tre kvadratmeter stort værelse i villaen i Bagsværd.

»Jeg havde en enkelt stol, et skrivebord og en computer i et lille værelse på tre kvadratmeter på vores førstesal. Når min bogholder kom en gang om ugen, måtte jeg ud at køre, for der var ikke plads til os begge,« har Martin Skou Heidemann tidligere fortalt om stiftelsen i et interview med Finans.

Med hjælp fra to tømrersvende fik Martin Skou Heidemann sat gang i den nye forretning. Han stod for planlægning, projektledelse, drift, salg og til tider for at køre væk med affaldet, mens tømrersvendene klarede byggeriet.

Siden da er virksomheden blevet en af de større danske spillere inden for byggeri, og medarbejderne har da også fået mere plads med et kontor i Hørsholm. Særligt de seneste år har væksten været hæsblæsende, indtil omsætningen tog et gevaldigt dyk forrige regnskabsår, der nu er fladet ud.

Set med Martin Skou Heidemanns øjne gik det måske en smule for stærkt.

»Vi har haft en vanvittig vækst de foregående tre år, og det var sjovt at runde en halv milliard i omsætning. Men det var slet ikke planen, at vi skulle vokse så meget. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi har formået at lave en kontrolleret reduktion af forretningen, samtidig med at vi har fastholdt indtjeningen og styrket vores organisation,« sagde han sidste år til Finans.

Ambitionen er ifølge Martin Skou Heidemann at ramme en omsætning på mellem 350 mio. og gerne tættere på 400 mio. kr. i regnskabet 2020/2021.

Skou Gruppen fokuserer på offentlige kunder som kommuner og regioner og udfører primært renoveringsarbejde. Selskabet har sine egne tømrere, murere og elektrikere, men samarbejder også med eksterne håndværkere.

Virksomheden har i dag 145 ansatte. Ud over stifter og adm. direktør i Skou Gruppen er Martin Skou Heidemann også hovedaktionær i firmaet.

BRANCHENYT
Læs også