Leverer sundhedsudstyr til hele verden: Familieejet virksomhed sætter regnskabsrekord

Samme år som den aarhusianske familievirksomhed Guldmann A/S fejrer 40 års jubilæeum, kunne den også juble over historisk gode resultater på både top- og bundlinje, viser et nyt regnskab.

Carsten Guldmann ejer og driver sammen med sin bror den aarhusianske virksomhed Guldmann A/S, som brødrenes far stiftede for 40 år siden. Foto: Marie Ravn

Få danskere har sandsynligvis hørt om den aarhusianske koncern V. Guldmann A/S, men intet desto mindre er den de seneste år vokset betragteligt uden for offentlighedens søgelys for nu at sætte rekord.

Det fremgår af virksomhedens nye regnskab.

I det skæve regnskabsår 2019/2020 omsatte Guldmann for 581 mio. kr. – 8 mio. kr. mere end regnskabsåret forinden, hvilket er den højeste nogensinde for koncernen. Samme beløb steg årets resultat med og landede på 49 mio. kr.

Ledelsen kalder ganske kortfattet resultatet for »tilfredsstillende« i sin beretning i regnskabet.

Guldmann leverer sundhedsteknologiske løsninger til kunder i hele verden. Herhjemme i Danmark står de bag næsten alle kørestolsramper på de danske stationer. Sidste år leverede virksomheden desuden en lift til Folketinget, der gjorde det muligt for kørestolsbrugere at komme op på talerstolen.

Om Guldmann A/S
  • Guldmann A/S blev stiftet af Viggo Guldmann i 1980 i hans private hjem i Beder.
  • I dag ejer hans to sønner Jørgen og Carsten Guldmann virksomheden, der producerer sundhedsteknologiske løsninger verden over.
  • Guldmann har hovedsæde i Aarhus og har bl.a. leveret kørestoleramper til samtlig togstationer i Danmark.
  • Derudover har virksomheden kontorer over hele Europa samt i USA og Canada.

Ud over liftene bliver Guldmanns løsninger også brugt til at løfte indlagte personer fra en seng til en anden eller vende bevidstløse patienter på hospitaler i ind- og udland.

Det er brødrende Carsten og Jørgen Guldmann, der ejer hver deres halvdel af firmaet. Førstnævnte er adm. direktør.

Regnskabet dækker værd at bemærke over året, hvor den familieejede virksomhed kunne fejre 40-års jubilæum.

Familievirksomheden blev stiftet af Carsten og Jørgen Guldmanns far, Viggo Guldmann, i 1980. Han var uddannet røntgentekniker, men var angiveligt så træt af importeret hospitalsudstyr, at han besluttede at udvikle sit eget. Faderen drev i starten virksomheden fra kælderen i Aarhus-forstaden Beder, mens sønnerne hjalp med salg og varelevering.

Ti år efter virksomheden blev stiftet, faldt Viggo Guldmann om med et hjertestop, 55 år gammel. Sønnerne overtog kort tid efter virksomheden, uden det tidligere havde været planen.

Guldmann har i dag 450 medarbejdere fordelt i 10 forskellige lande, og over 80 pct. af selskabets omsætning stammer fra eksport. Til sammenligning lå det tal på 10 pct. i 1990. Koncernen har desuden kontorer i hele Europa, USA og Canada.

Trods de seneste års konstante vækst tvivler Guldmanns ledelse på, at den stejle kurve vil fortsætte opad i det nye regnskabsår som følge af corona.

»Den nuværende COVID-19 situation gør det vanskeligt at vurdere vækstpotentialet på koncernens markeder for det kommende regnskab. Ledelsen forventer et positivt resultat på et lidt lavere niveau for det kommende år,« fremgår det af ledelsesberetningen.

Læs også