Erhverv

Bygger egen by: Jørn Tækker og familien øger igen formuen betragteligt

Tækker-koncernen har nu haft et samlet overskud på mere end 2 mia. kr. de seneste fem år.

Artiklens øverste billede
Jørn Tækker står i spidsen for Tækker Group, som er ved at bygge byen Nye nord for Aarhus og nu har en egenkapital på 2,6 mia. kr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Ejendomsinvestoren Jørn Tækker blev ramt hårdt af finanskrisen og var tæt på at gå bankerot.

Men siden har han og familien rejst sig. Endnu engang har de lagt et stort beløb til milliardformuen, viser et nyt regnskab.

Familiekoncernen Tækker Group kom således ud af seneste regnskabsår med et overskud efter skat på 387 mio. kr. Dermed har Tækker Group, der udvikler, bygger og driver ejendomme, de seneste fem år haft et samlet overskud på knap 2,2 mia. kr.

Det bringer egenkapitalen i koncernen op på 2,6 mia. kr.

Den primære årsag til det store overskud skal findes i dagsværdireguleringer af koncernens ejendomme og udviklingsjord. Renser man regnskabet for dagsværdireguleringerne, havde Tækker Group et resultat på 45 mio. kr., hvilket var 5 mio. kr. under det forventede.

»I forhold til budgetterne for 2019/20 er det primære resultat ikke tilfredsstillende. Resultatet skal dog ses i lyset af ekstraordinære ikke budgetlagte omkostninger vedrørende en byggesag i Danmark,« står der i det nye regnskab fra Tækker Group, der har 65-årige Jørn Tækker som direktør.

Konkret har Tækker Group afsat 42 mio. kr. til den omtalte byggesag, hvor uforudsete udfordringer har medført budget- og tidsmæssige overskridelser.

I løbet af regnskabsåret har Tækker Group frasolgt nogle ejendomme, ligesom der arbejdes på at sælge hele den tyske ejendomsportefølje, som har en markedsværdi på 342 mio. kr.

Tækker Group har desuden investeret i nogle mindre velbeliggende udlejningsejendomme i det centrale Aarhus, og der er opkøbt en række landejendomme i området omkring den nye Aarhus-bydel Nye.

Netop Nye er Danmarks største private byudviklingsprojekt og er beliggende nord for Aarhus. Her vil Jørn Tækker opføre en by, der skal huse over 15.000 indbyggere.

Ifølge det seneste regnskab er der igangsat nye byggerier på 8.000 kvadratmeter i Nye. De første boligbyggerier i Nye blev igangsat i 2017, og de første beboere flyttede ind i 2018.

I indeværende regnskabsår forventes der en »kraftig øget aktivitet« omkring projektet i Nye, som der står i det nye regnskab. Her fremgår det ligeledes, at forventningen er et overskud på mellem 75 og 100 mio. kr. før dagsværdireguleringer af ejendomme.

Jørn Tækker købte sin første ejendom i 1996 og opbyggede frem til finanskrisen en milliardstor portefølje af ejendomme både herhjemme og i Berlin. De mange milliarder lånte han i 32 forskellige banker spredt over dele af Nordeuropa.

Men så ramte finanskrisen, og pludselig gik bunden ud af Jørn Tækkers livsværk. I 2010 gik 12 af hans ejendomsselskaber i betalingsstandsning, og kun en opsigtsvækkende 10-årig gældsaftale med de 32 banker forhindrede Jørn Tækker i at gå bankerot.

Siden er han altså kommet stærkt igen, og ifølge den seneste opgørelse fra Berlingske over Danmarks rigeste er han placeret på en 68. plads med en estimeret formue på 2 mia. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.