Carlsberg går fri af urolighederne i Myanmar
De seneste dages voldsomme uroligheder i Myanmars største by Yangon har foreløbig ikke påvirket Carlsberg i landet.
De voldsomme konfrontationer mellem demonstranter og hæren i Myanmar efter militærkuppet for en måned siden påvirker endnu ikke Carlsberg.
De seneste dage har været de mest voldelige i landet, og protesterne mod militæret fortsætter især i store dele af Myanmars største by Yangon.
»Vi følger situationen nøje. Fokus er altid på vores medarbejderes sikkerhed, og vores bryggeri er ikke direkte påvirket af situationen,« siger Kasper Elbjørn, Carlsbergs kommunikationschef.
Carlsberg driver et bryggeri i Myanmar i Bago, der ligger omkring 80 km nordøst fra hovedbyen Yangon. Yangon var Myanmars hovedstad frem til 2005, hvor regeringen besluttede, at hovedstaden i stedet skulle være Naypyidaw.
Carlsberg er det fjerdestørste bryggeri i Myanmar og stræber efter at blive næststørst. Bryggeriet samarbejder med det lokale Myanmar Golden Star Breweries, og Carlsbergs eget bryggeri stod færdigt i 2015.
Flere store virksomheder og bryggerier er blevet kritiseret i en FN-rapport for at samarbejde med militæret og dermed direkte eller indirekte være med til at finansiere militære indkøb og generalernes privatøkonomi.
I den seneste rapport fra FN er Carlsberg ikke omtalt, og derfor må man formode, at bryggeriet ikke samarbejder med militæret eller personer direkte forbundet til militæret.
Den 5. februar i år meddelte det store japanske bryggeri Kirin, at man trak sig ud af Myanmar, efter det kom frem, at bryggeriet havde stærke økonomiske forbindelser til ledende militærfolk i Myanmar.
Udover de internationale mærker som Carlsberg og Tuborg producerer Carlsbergs bryggeri også den lokale øl Yoma.