Erhverv

DSV Panalpina bestilt til intetanende at køre med 325 kilo kokain på vognladet

Den container, som ni personer er anholdt for at have forsøgt at smule 325 kilo kokain til Danmark i, blev transporteret af DSV.

En af de containere, som DSV var bestilt til at transportere til sit hovedkvarter i Hedehusene, indeholdt et stort læs kokain.
Foto: Lars Krabbe.

Den danske transportkæmpe DSV Panalpina blev for nylig bestilt til at køre en container til Danmark, uden at vide at afsenderne udover det oplyste indhold også havde læsset 325 kilo kokain med på ladet.

Mandag aften anholdte Københavns Politi ni personer, der forsøgte at afhente den ulovlige last i containeren, som ifølge Finans’ oplysninger var blevet transporteret af DSV Panalpina med transportkoncernens hovedkvarter i Hedehusene som slutdestination.

Kokainen var sendt med en container fra Brasilien, men på baggrund af et tip fandt og beslaglagde tyske toldere i sidste uge narkotikaen i Bremerhavnen nord for Bremen i Tyskland.

Det danske politi holdt herefter øje med containeren for at se, hvem der forsøgte at skaffe sig adgang til indholdet. Det førte mandag til anholdelsen af en belgisk statsborger på 45 år og otte danske statsborgere på mellem 19 og 34 år med tilknytning til det organiserede kriminelle miljø.

DSV Panalpina har ingen kommentarer og henviser til politiet og pressemeddelelsen vedrørende sagen.

I pressemeddelelsen nævner politiet ikke DSV Panalpina, men understreger, at virksomheden i Hedehusene ikke har været bekendt med, at containeren var læsset med kokain.

BRANCHENYT
Læs også