Erhverv

Alibaba-stifter Jack Ma mister titel som Kinas rigeste

Jack Ma kan ikke længere kalde sig den rigeste mand i Kina - landet, hvor milliardærer over det seneste år har gjort deres samlede formue 73 pct. større.

Jack Ma kan ikke længere kalde sig Kinas rigeste mand. Foto: AP

Efter at have toppet listen over Kinas rigeste personer to år i træk, er Alibaba-stifter Jack Ma i 2021 røget ud af top tre.

Detroniseringen sker efter, at de kinesiske myndigheder sidste år iværksatte en granskning af milliardærens tech-konglomerat og bremsede den planlagte børsnotering af fintech-successen Ant Group, skriver Reuters.

I stedet for troner kildevands-milliardæren Shong Shanshan med en formue på 85 mia. dollars på førstepladsen i år på listen Hurun Global Rich List, der bliver udarbejdet af analysevirksomheden Hurun, og som rangerer 3228 dollarmilliardærer fra 68 lande.

På andenpladsen ligger Pony Ma fra tech-selskabet Tencent Holding med en formue på 74 mia. dollars, mens Collin Huang fra e-handelselskabet Pinduoduo ligger som nummer tre med knap 70 mia. dollars.

Ifølge Hurun steg den samlede formue blandt Kinas milliardærer til 4,5 billioner dollars - hele 73 pct. mere end i 2020. Analyseselskabet erklærer også, at Kina er det land i verden, der udklækker flest milliardærer, som selv har bygget deres formue op.

Også Zhang Yiming fra ByteDance, der står bag den populære danseapp Tiktok, har katapulteret sig ind i top fem.

Blandt de ansigter, der er kravlet op ad listen i lyntempo, finder man blandt andre Zeng Yuqun fra lithiumbatterikoncernen CATL. Det lykkedes ham at tilføje 20 mia. dollars oven i en formue på 34 mia. dollars på bare et år.

Læs også
Top job