Serier

Bauhaus om genåbning: Kunderne forstår ikke reglerne

Landets helt store forretninger og butikker i storcentre arbejder for at håndtere krav i genåbningen. Et byggemarked forklarer derfor kunder, hvordan de kan bestille tid til indkøb, og storcentre flytter indgangsdøre til butikker.

Corona rammer verden
Byggemarkedskæden Bauhaus vejleder kunder, som ikke har fået bestilt tid til en indkøbstur. Her er det Lena og Per Andersen, som ved indgangen får booket en tid til besøg i Bauhaus, Tilst ved Aarhus. Foto: Søren Vendelbo.

Kunder har svært ved at finde ud af reglerne, mens butikker forsøger at håndtere, hvordan de kan agere efter dem. Sådan lyder status i dele af detailhandlen et par dage efter corona-genåbningen blev iværksat.

Siden mandag morgen har udvalgsvarebutikker, som ikke ligger i storcentre, haft mulighed for atter som normalt at åbne dørene for kunderne.

Der er dog indført nye afstandskrav, og samtidig er der for de helt store butikker, over 5.000 kvm., lavet skærpede regler. Det betyder, at de kun kan genåbne mod tidsbestilling og må lukke få ind ad gangen – svarende til 250 kvm. pr. kunde.

Byggemarkedskæden Bauhaus har 16 af kædens varehuse rundt om i landet, som er væsentligt større end de 5.000 kvm. Meldingen fra adm. direktør Mads Jørgensen er, at langt fra alle forbrugere har forstået reglerne. De fastslår bl.a., at kunden skal dokumentere, at der er bestilt tid.

»Der er de seneste dage kommet mange kunder til os uden tidsbestilling. Vi har personale uden for butikkerne, som kontrollerer, at kunderne har bestilt tid, eller anviser dem, hvordan de kan gøre det, så de kan komme ind i butikken,« siger Mads Jørgensen.Han undrer sig fortsat over, at et byggemarked på 10.000 kvm. kun må have 40 kunder i butikken, mens et på 4.999 kvm. må have 250 ud fra coronareglerne. På samme tid må de store super- og hypermarkeder, der er omfattet af reglerne for dagligvarer, have mange flere inde i butikkerne.

»Coronareglerne skaber forvirring. Og vi mangler konkret dokumentation for, at denne ulogiske forskel giver mindre smitterisiko,« mener Bauhaus-chefen...

BRANCHENYT
Læs også