Erhverv

Danfoss overrasker positivt efter stærk slutspurt i 2020

Faldet i omsætningen blev reduceret til 6 pct., mens overskudsgraden steg til 12,4 pct. - koncernen venter vækst i 2021.

Danfoss-topchef Kim Fausing har præsenteret koncernens regnskab for 2020, der blev bedre end tidligere frygtet. Foto Casper Dalhoff

Danfoss hentede med en stærk slutspurt i årets sidste kvartal meget af det tabte fra årets første halvdel.

Omsætningen i 2020 landede på 5,8 mia. euro (43,5 mia. kr.), hvilket er 6 pct. lavere end i 2019. Til gengæld tjente man flere penge pr omsætningskrone målt på driftsmarginalen, der steg fra 12,3 til 12,4 pct.

Overskuddet fra driften blev på 723 mio euro - 5,4 mia. kr. - mod 771 mio. euro året før.

Nettooverskuddet blev på 3,2 mia. kr. mod godt 3,7 mia. kr. i 2019.

»På trods af den globale usikkerhed og den betydning, det har haft på efterspørgslen, fortsætter vi med at levere stærke resultater. Det viser styrken af vores strategi og fleksible forretningsmodel,« siger koncernchef Kim Fausing fra Danfoss.

Ved halvåret haltede Danfoss efter 2019 med en nedgang i omsætningen på 10 pct. og et fald i driftsoverskuddet på 19 pct. på grund af de mange nedlukninger rundt om i verden.

Meget af det tabte fra første halvår blev derfor hentet ind af et bedre salg i andet halvår.

»Jeg er meget tilfreds med vores resultat, og det Danfoss har opnået i 2020. Vi har leveret signifikant bedre end forventet ved halvåret. Som følge af den usikkerhed, vi har oplevet, har vi styret vores omkostninger i forhold til det lavere aktivitetsniveau,« siger Kim Fausing.

Danfoss forventer, at gennemføre sit store opkøb af Eaton Hydraulics i løbet af dette år, hvilket vil bidrage til væksten.

Samtidig har koncernen etableret et nyt forretningssegment, Danfoss Climate Solutions, og fortsat sine store investeringer i digitalisering og elektrificering.

»Covid-19 pandemien er langt fra forbi, men vi er klar til den globale vækst, der kommer med fokus på grøn omstilling, elektrificering, infrastruktur og urbanisering. Danfoss leverer de nødvendige løsninger, som bilindustrien, marinesektoren, energisektoren, bolig- og byggebranchen, og ikke mindst landbrug- og fødevareindustrien, får brug for på vejen mod en grøn, CO2-neutral fremtid,« siger Kim Fausing.

Forventningerne til 2021 lyder på, at ”Danfoss forsat vil udbygge eller fastholde sin markedsandel og samtidig fastholde eller forbedre profitabiliteten målt som margin i forhold til 2020-niveauet efter betydelige investeringer i udvikling af nye produkter og løsninger.”

Disse forventninger er uden de effekter som opkøbet af Eaton Hydraulics måtte levere allerede i år.

Opkøbet ventes, at blive endeligt lukket i slutningen af første kvartal eller i løbet af andet kvartal.

BRANCHENYT
Læs også