Erhverv

Nu skal skyldnerne bøde: 46.000 danskere bliver trukket i løn

Gældsstyrelsen har søsat et nyt it-system, der fremadrettet kan trække skyldnere i løn, hvis de f.eks. ikke betaler deres togbøder.

DSB er et af de selskaber, der kan se frem til at inddrive bødegæld gennem Gældsstyrelsens nye system.

Det bliver snart dyrt for dem, der har kørt ”gratis” med offentlig transport og ikke betalt bøden efterfølgende. Nu kan Skat nemlig vælge at trække skyldnere i løn for at inddrive gælden på vegne af både DSB, Arriva, Movia og Metro Service.

Sådan skriver Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er aktuelt ca. 46.000 danskere med gæld til ét af de fire trafikselskaber som er under lønindeholdelse allerede, fremgår det af meddelelsen. De 46.000 er lidt under halvdelen af i alt 123.000 skyldnere og gør ud for en samlet gæld på ca. 380 mio. kr.

Og denne gæld afdrages altså således ved at trække det skyldige beløb fra skyldnerens løn.

»Jo længere man venter med at betale, jo flere renter løber der bare på, så skyldnerne slipper i virkeligheden billigst ved selv at kontakte os og indgå en aftale om betaling. Alternativt vil flere og flere skyldnere opleve, at vi anvender lønindeholdelse for at sende pengene tilbage til trafikselskaberne,« siger Gældsstyrelsens direktør, Lars Nordahl Lemvigh.

Gældsinddrivelsen sker gennem styrelsens nye inddrivelsessystem, PSRM, og har allerede haft stor succes, fortæller Gældsstyrelsen. Siden det blev taget i brug har trafikselskaberne allerede fået 116 mio. kr. tilbage i 2020 - tre gange mere end i 2019, hvor selskaberne kun fik kradset 37 mio. kr. ind fra skyldnere.


Læs også