Erhverv
BREAKING

75-årige McAfee har fået endnu en sag på halsen

Skaberen af anti-virusprogrammet McAfee, John McAfee, er en efterhånden både berømt og berygtet erhvervsmand. Nu står han midt i endnu en sag - denne gang om svindel.

John McAfee er en efterhånden både kendt og berygtet erhvervsmand.. AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes.

Den excentriske anti-virus programmør John McAfee er netop blevet sigtet for svindel med kryptovaluta - og det er langt fra det eneste lovbrud, som den 75-årige erhvervsmand lige nu beskyldes for at have begået.

Det skriver bl.a. BBC.

John McAfee skulle efter sigende - i ledtog med sin bodyguard, Jimmy Gale Watson Jr - have købt aktier i kryptovaluta kort inden han begyndte at promovere netop det på sin populære Twitterprofil for at skabe inflation og få prisen til at stige. Og det lykkedes dem. Da makkerparret efterfølgende solgte deres aktier, tjente de nemlig sammenlagt 12 mio. kr. Den slags markedsmanipulation er svindel, lyder anklagen.

Jimmy Watson blev anholdt torsdag, mens der arbejdes på at få John McAfee udleveret til USA, da han lige nu er anholdt i Spanien på grund af anklager om skattesvindel.

Hverken John McAfee eller Jimmy Watson har ønsket at kommentere anklagerne over for BBC.

John McAfee blev et kendt navn, da han i 1980 fremstillede et af de første anti-virus programmer, nemlig McAfee VirusScan, som stadig bruges i dag. Firmaet er sidenhen blevet købt af Intel, men har i mellemtiden gjort John McAfee mangemillionær.


BRANCHENYT
Læs også