Erhverv

Streamingtjenesten Disney+ er tæt på at overgå Netflix

I årevis har Netflix haft æren af at være den mest populære streamingtjeneste. En ny prognose viser dog, at Disney+ meget vel kan være ved at overtage førstepladsen.

Streamingtjenesten Disney+ står til at blive den mest populære på markedet i 2024 Foto: Dado Ruvic

I slutningen af 2019 lancerede Disney sit bud på en streamingtjeneste under navnet Disney+. Siden har mere end 100 mio. brugere tilmeldt sig tjenesten.

Det har betydet stor konkurrence for Netflix, som i mange år har været den store favorit på markedet. Nu tyder det dog på, at Disney+ indenfor få år vil overtage pladsen som den mest populære streamingtjeneste målt i antal brugere, skriver The Guardian.

Tidligere på måneden meddelte Disney+, at tjenesten globalt set har rundet 100 mio. brugere.

»Disney+ har oplevet den hurtigste vækst i forhold til at være en video-on-demand service; applaus til dem for at etablere sig selv så stærkt på så kort tid. Selvom Disney+ stadig kun er på halv størrelse med Netflix, så er Disney nået dertil på imponerende kort tid,« siger Richard Broughton fra analysebureauet Ampere Analysis til The Guardian.

En ny beregning foretaget af Ampere Analysis viser, at Netflix står til at have 269 mio. brugere i slutningen af 2023, hvilket er i tæt kapløb med Disney+, som samtidigt vil ramme 266 mio. brugere. Ud fra prognosen vil Disney+ have overgået Netflix i 2024 med 295 mio. brugere, mens Netflix til den tid vil have 279 mio. brugere.

Overhalingen af Netflix sker på trods af, at streamingtjenesten sidste år fik 37 mio. nye brugere, hvilket var rekordhøjt og som formentlig skyldes, at coronapandemien affødte en stigende interesse for streamingtjenester i hele verden.

Succesen hos Disney+ er særlig imponerede taget tjenesten indhold i betragtning. Disney+ har 4.500 timers indhold, som er væsentlig lavere end indholdet på Netflix, der består af 40.000 timers indhold. Indenfor de næste år har Disney+ dog et mål om at tilføje 100 nye titler årligt.

Prismæssigt befinder de to tjenester sig samme sted. I Danmark koster begge tjenester 79 kr. om måneden, hvis man vælger den mindste pakke.

BRANCHENYT
Læs også