Erhverv

Tjente milliardbeløb i 2019: Så blev han en af Danmarks største skatteydere

Morten Hummelmoses personlige selskab tjente lidt over 2,2 mia. kr. i 2019. Det var med til at gøre selskabet til én af årets største skatteydere, viser ny liste.

Morten Hummelmose blev milliardær på børsnoteringen af kapitalfonden EQT. Foto: EQT

For få dage siden blev de åbne skattelister for 2019 offentliggjort.

Blandt de største betalere af selskabsskat var sædvanlige navne som Novo Holdings, Ørsted, Kirkbi og Danske Bank. Men særdeles højt oppe på listen, som nummer 33, var et selskabsnavn, der ikke plejede at være der.

Frececo ApS med en selskabsskat på knap 211 mio. kr. i 2019. Det er det højstplacerede selskab på listen, som er ejet af kun én person - tre pladser bag Heartland A/S, der er ejet af Danmarks rigeste person Anders Holch Povlsen og hans familie.

Bag Frececo står Morten Hummelmose, partner og medlem af topledelsen i den svenske kapitalfond EQT.

Kapitalfonden blev i 2019 børsnoteret i Stockholm, og det sendte Morten Hummelmoses formue mod himlen. Overskuddet i Frececo blev næsten 64-doblet i 2019 og endte på lidt over 2,2 mia. kr.

Af de åbne skattelister for 2019 fremgår det, at Frececo det år havde en skattepligtig indkomst på 958,5 mio. kr. Det kastede som sagt en selskabsskat på knap 211 mio. kr. af sig.

Fra 2015 til og med 2018 betalte Frececo 0 kr. i selskabsskat.

Finans har henvendt sig til Morten Hummelmose for en kommentar om den nye placering på listen over landets største skatteydere. Hummelmose har dog ikke svaret.

Til gengæld har Frececo og de 99 andre selskaber på top 100-listen modtaget et brev fra skatteminister Morten Bødskov (S), hvor han sender en personlig tak.

»Jeg vil gerne anerkende det store bidrag, jeres selskab yder til det danske samfund i både gode og hårde tider. På vegne af regeringen stor tak til både dig og dine medarbejdere. Uanset, hvordan I har valgt at håndtere 2020 og alle dets udfordringer, håber jeg, at det vil gå jer godt, og at I også i de kommende år vil være en af de helt store bidragsydere til vores velfærdssamfund – ligesom I var det i 2019,« står der i brevet.

Morten Hummelmose kom til EQT i 2006 og er en af kapitalfondens danske partnere. For nylig vendte han hjem fra New York for at blive medlem af EQT’s topledelse i form af den såkaldte eksekutivkomité.

Ifølge den seneste liste fra Berlingske over Danmarks rigeste var Morten Hummelmose nummer 27 med en estimeret formue på 4,6 mia. kr.

EQT blev stiftet i 1994 og er i dag en af verdens største kapitalfonde. Selskabets aktie er det seneste år steget med 118 pct.

Læs også