Erhverv

Rambøll snublede i 2020

Rådgiverkoncernen Rambøll måtte se omsætningen sætte sig i 2020, men selskabet erklærer sig tilfreds med udviklingen, skriver Børsen.

Selvom Rambøll måtte se omsætningen falde i 2020, er adm. direktør Jens Peter Saul tilfreds. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Det tumultariske 2020 kom til at give rådgiverkoncernen Rambøll en lille kindhest.

Omsætningen faldt med 4 pct. til 13,6 mia. kr., og overskudsgraden faldt faldt fra 2,4 til 2,0 pct.

Det skriver Børsen.

Men udviklingen bekymrer ikke Rambølls ledelse, selvom om ingeniørmarkedet faktisk ser ud til at have klaret sig bedre end Rambøll, og selskabet dermed må formodes at have tabt markedsandele.

»Coronakrisen har ikke kun handlet om at komme finansielt fornuftigt igennem året. Vi har også haft øje for den fremtidige udvikling af virksomheden og selskabets strategi – ikke mindst inden for bæredygtighed, der er et vigtigt og højst profitabelt marked,« siger Jens-Peter Saul, koncerndirektør i Rambøll til Børsen.

Brancheorganisationen Foreningen af Rådgivende Ingeniører har endnu ikke lavet hele analysen af 2020 færdig.

Men foreningens direktør Henrik Garver siger, at han tror, branchen som sådan er sluppet helskindet igennem pandemi året.

»Vores vurdering er, at branchen som helhed er kommet godt ud af 2020. Ebit (driftsindtjeningen, red.) ligger en lille smule under niveauet fra 2019, mens omsætningen i Danmark ventes at være uændret. I udlandet er omsætningen vokset, og det er især på grund af opkøb,« siger Henrik Garver til Børsen.

Læs også
Top job