Serier

»Fra at være aktiv på jobbet og herhjemme blev jeg til en træt klud«

Flere tusinde har anmeldt covid-19 som en arbejdsskade, og 1.800 patienter er henvist til specialistbehandling på grund af komplicerede senfølger. For selv om virus er væk, bliver ikke alle raske, og lægerne leder fortsat efter behandling.

Corona rammer verden
Jordemoder Kathrine Krabbe blev for et år siden ramt af covid-19, og hun har lige siden været ramt af barske senfølger. Men efter at have været patient på senfølgeklinikken på Aarhus Universitetshospital oplever hun endelig bedring.
Foto: Casper Dalhoff Et år med corona. Kathrine Krabbe havde i foråret 2020 en forholdsvis mildt sygdomsforløb med corona, men senskader bliver ved med at forfølge hende. Foto: Casper Dalhoff Et år med corona. Kathrine Krabbe havde i foråret 2020 en forholdsvis mildt sygdomsforløb med corona, men senskader bliver ved med at forfølge hende. Foto: Casper Dalhoff Et år med corona. Kathrine Krabbe havde i foråret 2020 en forholdsvis mildt sygdomsforløb med corona, men senskader bliver ved med at forfølge hende. Foto: Casper Dalhoff

At luge jordbærbedet er en så tilpas forsigtig, fysisk aktivitet, at den 40-årige Kathrine Krabbe både kan klare og nyde den. Men for blot få uger siden ville den udfordring have sendt den ellers meget aktive og travle jordemoder og mor til fire i gulvet. Eller rettere på sofaen.

For Kathrine Krabbe er en af de covid-19-patienter, som efter at være blevet smittet i marts 2020 har lidt af voldsomme senfølger i form af alvorlige smerter i musklerne, voldsom åndenød, koncentrationsbesvær og ekstrem træthed...

Læs også