Erhverv

Selected Car Leasing køber op: Styrker sin position i København og Nordsjælland

Selected Car Leasing, der er ejet af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen og hans familie, har købt aktiviteterne ud af leasingselskabet SpecialCars. Flere opkøb kan være på vej, særligt i Jylland.

Torben Østergaard-Nielsen er Danmarks sjetterigeste med en estimeret formue på 22,2 mia. kr. ifølge den seneste liste fra Berlingske. Han har Europas måske mest unikke og fineste bilsamling. Foto: Joachim Ladefoged

Den fynske milliardær Torben Østergaard-Nielsens hurtigtvoksende bilfirma Selected Car Leasing trykker nu speederen endnu mere i bund.

Selected Car Leasing har således købt aktiviteterne ud af leasingselskabet SpecialCars, der har 400 biler ude at køre på leasingkontrakter rundt om i landet.

Torben Østergaard-Nielsen
  • Ejer sammen med sine to døtre Selfinvest-koncernen, der ejer United Shipping & Trading Company og en række andre virksomheder.
  • Er blandt landets rigeste med en estimeret formue på over 22 mia. kr.
  • Shippinguddannet og har en HD i afsætning.
  • Blev i 1978 udnævnt til adm. direktør i H. Sommer’s Eftf. Shipping, der i dag er blevet til United Shipping & Trading Company.
  • Blev i maj 2018 eneejer af Selected Car Group.

Det er særligt SpecialCars' fokus på luksusbiler og stærke position på det københavnske og nordsjællandske marked, der har tiltrukket Selected Car Leasing.

Ifølge Ulrik Larsen, adm. direktør i selskabet bag Selected Car Leasing, handler opkøbet om at tage markedsandele i det særligt »vigtige« område, som han betegner København og Nordsjælland.

»Vi har været til stede i nogle år i København og Nordsjælland med vores kontor i Hellerup. Derfra har vi kunnet følge SpecialCars, som har været utroligt dygtig til den kundegruppe, som vi gerne vil have fat i. Nu kan vi slå vores position i København og Nordsjælland fast med det her opkøb,« siger Ulrik Larsen.

Selected Car Leasing havde for to år siden 745 leasingkontrakter med kunder og en årlig omsæting på 183,4 mio. kr.

Når indeværende regnskabsår afsluttes den 30. april, forventes Selected Car Leasing at have 2.200 leasingkontrakter og en omsætning på 600 mio. kr.

Da Finans i 2018 besøgte Torben Østergaard-Nielsen ved hans unikke bilsamling i Middelfart, forklarede han, at målet var at gøre Selected Car Leasing til en »betydelig aktør« i leasingbranchen.

Det er selskabet nu blevet, erklærer Ulrik Larsen.

»Vi er en betydelig aktør nu, og vi forventer stadig vækst. Vi er de næststørste i Danmark på leasing af biler i sportssegmentet og i top 5 hvad angår hele luksussegmentet. Men vi vil ikke vækst kun for vækstens skyld. Det skal være de rigtige kunder, vi får ombord,« siger han.

Selected Car Group
  • Består af virksomhederne Selected Car Leasing, der håndterer leasing af premium- og sportsbiler, Selected Car Investment der køber og sælger investeringsbiler i enkelthandler og som puljeinvesteringer, samt Selected Car Collection, der rummer en af Europas fineste bilsamlinger, og er et af Danmarks mest eksklusive eventhuse til afholdelse af præsentationer, møder og rundvisninger
  • Selected Car Group er en del af den familieejede koncern, Selfinvest, som også rummer USTC-gruppen, der er repræsenteret i mere end 30 lande via koncernens aktiviteter inden for olie & energi, shipping & logistik, rederi, risk management og it
  • I dag består den familieejede koncern af velkendte virksomheder som Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers, Unit IT og Selected Car Group og har på verdensplan 130 kontorer og mere end 3.500 medarbejdere. Selfinvest, der siden 1981 har haft hovedkontor i Middelfart, har en egenkapital på mere end 5 mia. kr. og omsatte i seneste regnskabsår for 77 mia. kr.

Han ser det bestemt som en mulighed, at der kommer flere opkøb fra Selected Car Leasing. Direkte adpspurgt hvor henne i landet disse opkøb kan finde sted, er svaret da heller ikke til at tage fejl af.

»Nu er vi jo godt til stede i København, på Sjælland og Fyn. Så det vil være naturligt at kigge mod Jylland,« siger Ulrik Larsen.

Den hidtidige indehaver af og direktør i SpecialCars, Theis Strand, kalder det en stor beslutning at sælge det, han har bygget op gennem de seneste 10 år.

»Vi havde nu drevet virksomheden til det højeste punkt, hvor vi kunne klare det hele selv. Så det var det rigtige tidspunkt at sælge og lade andre hjælpe til,« siger han.

Theis Strand fortsætter med over i Selected Car Leasing sammen med tre andre medarbejdere fra SpecialCars.

Der sker ingen ændring for SpecialCars' kunder i deres indeværende leasingperiode, da eksisterende leasingaftaler i SpecialCars fortsætter uændret. Selected Car Leasing overtager samtidig finansieringsansvaret for fremtidige leasingaftaler indgået i SpecialCars. Alle eksisterende kunder vil derfor blive tilbudt refinansiering, når deres nuværende aftale udløber.

Selected Car Group har ikke kun sat fart på sit leasingselskab. I fjor kunne bilgruppen fortælle, at den langs E20-motorvejen i Middelfart har købt syv grunde og i alt ejer 176.000 kvadratmeter.

Det skal »skabe endnu mere interesse for Middelfart som et bilmekka for klassiske og eksklusive biler«.

Netop eksklusive biler er Torben Østergaard-Nielsen indehaver af. Faktisk har han måske Europas fineste bilsamling, der kaldes Selected Car Collection og kun er åben for inviterede gæster. Her var Finans på besøg i 2018.

Nu giver Torben Østergaard-Nielsen alle interesserede adgang til dele af hans hemmelige og unikke samling af sports- og efterkrigsbiler fra en række af branchens mest kendte og eftertragtede mærker. Det sker i Selected Car Groups bilhus i Køge.

Udover Selected Car Leasing og Selected Car Collection består Selected Car Group også af Selected Car Investment, hvor der fokuseres på investeringsbiler.

I 2020 blev der lukket en investeringspulje på 30 mio. kr. målrettet mellem tre og fem superbiler. Det forventede årlige afkast er på mellem 5-7 pct.

Blandt investorerne i den første pulje var Aarhus-milliardæren Henrik Lind og Scangrip-ejeren Anders Borring.

Læs også