Serier

Medie: Flymilliardær kæmper for sit livsværk

Nordic Aviation Capital og dets skaber, Martin Møller Nielsen, en af landets rigeste mænd, kæmper for selskabets økonomiske liv. Store investorer vil ikke skyde flere penge i, skriver Børsen.

Corona rammer verden
Martin Møller Nielsen, der blev milliardær på sit  Nordic Aviation Capita, kæmper for at redde virksomheden, skriver Børsen.

Milliardæren Martin Møller Nielsen og hans flykoncern Nordic Aviation Capital er blevet slået i gulvet af pandemien og dens skadevirkninger på flyindustrien.

Nordic Aviation Capital, som har stor flåde af propelfly, har igennem krisen opbygget en kæmpe gæld, som skaberen af selskabet nu kæmper for at kunne overleve.

Det skriver Børsen.

I sommeren 2020 indgik selskabet en aftale med kreditorerne om henstand på gælden, der ifølge Børsen er på 38 mia. kr. Den aftale udløber 30. juni, og derfor skal Martin Møller Nielsen snart skaffe penge.

Men selskabets største aktionærer, de store kapitalfonde EQT og GIC fra Singapore, og Lego-pengetanken Kirkbi, vil ikke skyde penge i selskabet, skriver Børsen.

»På trods af løbende støtte til selskabet har den fortsatte globale nedlukning og lokale rejserestriktioner haft yderligere negative konsekvenser for NAC’s forretningsmodel. EQT og GIC har derfor besluttet, at det er i selskabets bedste interesse at søge at tilpasse forretningsmodellen, baseret på de nye markedsforhold,« udtaler EQT-partner Magnus Tornling til Børsen.

Kirkbi er passiv investor i Nordic Aviation Capital og følger derfor EQT’s beslutning.

Martin Møller Nielsen, der ejer 26 pct. af aktierne i selskabet, siger til Børsen, at hvis der ikke findes en løsning, er næste skridt en formel rekonstruktion.

»Og hvis den fejler fuldstændigt, så er der endnu sværere ting i horisonten,« siger Martin Møller Nielsen til Børsen.

Han siger dog, at selskabet ikke står foran et decideret kollaps, fordi selskabet omkring 500 fly og er verdens største udlejer inden for regionale flyvninger. Han er heller ikke afvisende over for selv at skyde penge ind.

Ifølge Børsen står halvdelen af flyene i øjeblikket på jorden.

BRANCHENYT
Læs også