Erhverv

Netcompany og Trifork skal udvikle coronapasset

De to selskaber skal have det klart til brug i maj, meddeler Digitaliseringsstyrelsen og Sundhedsdatastyrelsen

Artiklens øverste billede
Netcompany har sammen med Trifork vundet opgaven med at udvikle coronapasset. Foto: PR/Netcompany

Det bliver selskaberne Netcompany og Trifork, der skal stå for at udvikle det danske coronapas. Passet skal være klar til brug i maj.

Det er Digitaliseringsstyrelsen og Sundhedsdatastyrelsen, der har kørt indkøbsprocessen, og valget faldt på de to selskaber.

»Passet skal være klar til brug i maj, og der er derfor sat gang i en hurtig udviklingsproces i tæt samarbejde mellem Sundhedsdatastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen og erhvervs- og kulturlivet,« skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Coronapasset skal være en brugervenlig app som kan downloades på en smartphone og derefter bruges som status på brugerens ”coronatilstand”.

Det er så meningen, at ”passet” skal åbne muligheden for at rejse og give adgang til eksempelvis en restaurant eller til en koncert.

»Det en rigtig god nyhed, at der nu for alvor er sat gang i processen med at udvikle en god løsning, som kan bringe os tættere en fuld og varig genåbning. Dansk Industri, DI, har længe argumenteret for en etablering af et coronapas med oplysninger om test, vaccine og om muligt immunitet,« siger branchedirektør for DI Digital Rikke Hougaard Zeberg i en kommentar til udviklingen af passet.

Coronapasset skal kunne dokumentere, at man enten er vaccineret, testet negativ for coronavirusset eller at man har antistoffer i blodet.

»Det digitale coronapas bliver udviklet som en selvstændig app, der vil kunne dokumentere både testsvar fra PCR-test og antigentest, vaccinationsstatus og indikation på tidligere smitte. Målet er, at coronapasset skal bidrage til en forsvarlig genåbning af Danmark,« skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Desuden har det været vigtigt at sikre, at der er sammenhæng mellem den danske løsning og for eksempel en fælles EU-tilgang.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.