Erhverv

Just Eat får madudbringningskonkurrence på børsen i London

Deliveroo indtager aktiemarkedet på et tidspunkt, hvor coronavirusrestriktionerne har medført øget efterspørgsel efter madlevering. Foto: PR/Deliveroo

Madudbringningsselskabet Deliveroo Holdings, der konkurrerer med Just Eat Takeaway, er begyndt at tage mod ordrer i et aktiesalg på op til 1,77 mia. pund - svarende til 15,3 mia. kr., hvilket er den største børsnotering siden september i Storbritannien.

Det skriver Bloomberg News.

Deliveroo udbyder 384,6 mio. aktier til en pris på 3,90 til 4,60 pund per styk, hvilket værdisætter virksomheden til 7,6 til 8,8 mia. pund.

Salget kan blive øget med 10 pct., hvilket der er nok efterspørgsel, og yderligere vil eksisterende aktionærer også sælge aktier.

Fødevareleveringsselskabet planlægger at bruge provenuet til at drive væksten.

Deliveroo indtager aktiemarkedet på et tidspunkt, hvor coronavirusrestriktionerne har medført øget efterspørgsel efter madlevering.

Bruttotransaktionsværdien, der måler den samlede værdi af køb på platformen, steg i januar og februar med 121 pct. i forhold til samme periode året forinden. I 2020 var stigningen på 64 pct.

Amazon.com er storaktionær med en ejerandel på 16 pct. og venturekapitalselskaberne DST Global og Index Ventures ejer hver omkring 10 pct.

Læs også
Top job