Serier

NTR: Negativt påvirket af presset krydstogtmarked under covid-19

Corona rammer verden

2020-regnskabet fra NTR Holding er påvirket af coronapandemien, men koncernen kan dog fremvise fremgang i et sæt resultater, der landede inden for de seneste udmeldte forventningsintervaller.

Omsætningen faldt til 75,7 mio. kr. fra 86,4 mio. kr., og resultatet af fortsættende aktiviteter før skat opgøres til 7,9 mio. kr. sammenlignet med 8,2 mio. kr. i 2019.

Til sammenligning var den seneste forventningsmelding en omsætning i niveauet 70-80 mio. kr. og et resultat af fortsættende aktiviteter før skat i niveauet 7-8 mio. kr.

- Omsætnings- og aktivitetsniveauet i 2020 er negativt påvirket af covid-19-pandemien, der har medført en afmatning i markedet, herunder især krydstogtmarkedet, skriver NTR i regnskabet.

Koncernen rummer NTR Holding A/S, NTR Invest A/S, Daniamant og R+S Baugesellschaft.

Daniamant er ledende på verdensmarkedet for udvikling, produktion og salg af sikkerhedslys til redningsveste, redningsflåder og redningskranse - og her rammer krisen i krydstogtsmarkedet.

I 2021 venter NTR Holding en omsætning i intervallet 80-90 mio. kr., mens resultatet af de fortsættende aktiviteter før skat ses lande på "samme niveau som i 2020".

NTR foreslår, at der udbetales et udbytte på 2,25 kr. per aktie for 2020 svarende til i alt 5,6 mio. kr. Året forinden udbetalte NTR 2 kr. per aktie i udbytte.

Læs også