Erhverv
BREAKING

24 gange har medarbejderne advaret Lundbeck-toppen om urent trav

Mere end 20 gange kom Lundbecks whistleblowerordning i brug. I en del af tilfældene fik det konsekvenser.

Lars Rasmussen er bestyrelsesformand i Lundbeck, men han er mest kendt for i mere end 10 år at have stået i spidsen for medicokoncernen Coloplast, inden han overgik til rollen som formand i selvsamme selskab. Foto: Gregers Tycho.

Medicinalselskabet Lundbecks medarbejdere har hele 24 gange advaret den øverste ledelse om urent trav, og i flere af tilfældene har det haft direkte konsekvenser.

I 2020 modtog Lundbeck nemlig 24 anmeldelser fra medarbejderne og de 22 af dem er i dag afsluttet.

»De seks af dem medførte en eller anden form for korrigerende eller forebyggende handling,« siger Lars Rasmussen, bestyrelsesformand i Lundbeck.

Han henviste bl.a. på generalforsamlingen til, at Lundbeck har haft en whistleblowerordning i lang tid. Derfor er det heller nyt for selskabet at operere med den type ordning, lyder det fra formanden.

»Vi reklamerer for den, og jeg vil næsten sige i tide og utide. Det gør vi for at være sikre på, at alle medarbejdere godt ved, at der findes en sådan ordning for at komme til orde, hvis man oplever noget, som man er i tvivl om, nu kan være rigtigt,« siger Lars Rasmussen.

I praksis foregår det sådan, at den type henvendelser kommer op i bestyrelsens revisionskomité, der derfra tager anmeldelserne videre til hele bestyrelsen.

Dette sker ifølge Lars Rasmussen for at sikre, at alle er informeret om, hvad der sker på området, men ikke mindst for os at vide, hvilke sanktioner der eventuelt bliver taget i anvendelse.

»Det er ikke noget, der står stille, og der kommer hele tiden nye krav inden for dette område, og vi bliver selv dygtigere og dygtigere. Derfor udvikler organisationen sig også, og den er faktisk også blevet styrket og udvidet i det år, der er gået,« siger Lars Rasmussen.

BRANCHENYT
Læs også