Erhverv

Kendt fra "Løvens Hule": Smykkefirma har fjernet materiale om kongehuset

Smykkefirmaet Frederik IX Studios bliver i øjeblikket undersøgt af Forbrugerombudsmanden for sin brug af kongehuset i markedsføringen.

Artiklens øverste billede
Louise Mygind Andersen, stifter af og adm. direktør i Frederik IX Studios, der nu bliver undersøgt af Forbrugerombudsmanden for sin brug af kongehuset i markedsføringen. Foto: Per Arnesen/DR

Smykkefirmaet Frederik IX Studios har valgt at fjerne billeder og større tekstpassager relateret til kongehuset fra sin hjemmeside.

Det sker efter, at Frederik IX Studios i februar tonede frem foran danskerne i det populære DR-program "Løvens Hule" og fortalte, hvordan virksomhedens navn og brand var inspireret af kong Frederik 9. - nuværende regent dronning Margrethes far.

Smykkevirksomhedens stifter og adm. direktør, Louise Mygind Andersen, understregede i tv-programmet, at hun havde lov til at bruge Frederik 9. i sin branding af virksomheden.

Det var med til at overbevise "Løvens Hule"-investor Christian Arnstedt, som gennem investeringsselskabet Blazar Capital købte 10 pct. af Frederik IX Studios. Da investeringen blev annonceret i en pressemeddelelse, var størstedelen af fokus på, hvordan kong Frederik IX var en inspiration for smykkevirksomheden.

Efterfølgende oplyste kongehuset dog til Berlingske, at det ikke havde tilladt brug af hverken navnet Frederik IX eller brugen af billederne af henholdsvis Amalienborg og Frederik 9. på smykkevirksomhedens hjemmeside og i dens markedsføring.

Det har tilsyneladende gjort et så stort et indtryk på Louise Mygind Andersen og Frederik IX Studios, at virksomheden nu har fjernet både billederne af Amalienborg og Frederik 9. fra sin hjemmeside.

Derudover er store tekstpassager om, hvordan Frederik IX Studios »er vokset ud af en fascination af den danske kong Frederik IX« også væk og erstattet af tekst, som intet har med den tidligere konge at gøre.

Christian Arnstedt købte 10 pct. af Frederik IX Studios for 400.000 kr. i "Løvens Hule". Foto: Per Arnesen

Louise Mygind Andersen har ønsket at svare skriftligt på det fjernede indhold af kongehuset. Hun har svaret overordnet frem for at besvare de enkelte spørgsmål, som Finans har stillet hende.

»Jeg har før understreget, at jeg har den dybeste respekt for kongehuset og på ingen måde vil træde over nogle grænser. Derfor har jeg på eget initiativ fjernet de to pågældende billeder. Jeg har fuld gang i forretningen og må agere blæksprutte, mens jeg søger kvalificerede folk til både indkøbs- og salgsafdelingen,« skriver Louise Mygind Andersen.

Efterfølgende har Finans spurgt hende, om det er også af hensyn til kongehuset, at hun har fjernet hele teksten om Frederik 9. som inspirationskilde fra hjemmesiden. Dette har Louise Mygind Andersen ikke besvaret.

Louise Mygind Andersen stiftede Frederik IX Studios i 2017. Foto: Per Arnesen/DR

Kongehusets kommunikationsafdeling oplyser, at den ikke har yderligere kommentarer til sagen, end det allerede har givet. Nemlig at kongehuset » er opmærksom på den pågældende virksomhed, som ikke har indhentet tilladelse fra kongehuset til brug af navnet«.

Kongehuset henviser til Forbrugerombudsmanden, som er ved at undersøge sagen. Herunder om smykkevirksomheden overhovedet må kalde sig Frederik IX Studios. Et navn som stadig består.

»Vi er lige nu ved at kigge på sagen og har i den forbindelse lagt mærke til, at både billeder og tekst af Frederik 9. ikke længere er at finde på hjemmesiden. Det er ikke fjernet på vores foranledning,« siger Carsten Strøjer, specialkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Han kan endnu ikke sige noget om udfaldet af sagen, eller hvornår den er afsluttet. Louise Mygind Andersen fra Frederik IX Studios oplyser, at hun afventer Forbrugerombudsmandens eventuelle kommentarer.

Finans har henvendt sig til "Løvens Hule"-investor Christian Arnstedt omkring sagen, men han har ikke besvaret henvendelsen.

Frederik IX Studios blev stiftet i 2017 og har haft overskud i de seneste to regnskabsår. Senest blev det i 2019/2020 til et overskud efter skat på 114.000 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.