Erhverv

Danfoss-ejere klar til generationsskifte

Familien bag Danmarks største industrivirksomhed er nu klar til at lade tredje generation tage over efter brødrene Jørgen Mads Clausen og Peter Mads Clausen.

Artiklens øverste billede
Brødrene Clausen i skikkelse af Peter Mads Clausen og Jørgen Mads Clausen, takker af efter mange års bestyrelsesarbejde i Danfoss og fonden bag. Foto: Danfoss

Det er blevet tid til at give stafetten videre til næste generation i den stenrige familie bag industrikæmpen Danfoss.

Jørgen Mads Clausen og Peter Mads Clausen, som sidder på formandsposten i henholdsvis Danfoss A/S og Bitten & Mads Clausens Fond, træder tilbage i 2022. Familiens tredje generation bliver dermed kørt i stilling i de to bestyrelser.

Danfoss er ejet af efterkommere af Danfoss-stifter Mads Clausen og Bitten & Mads Clausens Fond, som blev stiftet i 1971 af Bitten Clausen enke efter Mads Clausen. Fonden sidder på 85 pct. af stemmerne.

Nu er det altså tredje generation, der får lov at tage over efter en anden generation, som har været aktive både i driftsselskabet og fonden.

Mads Clausen, søn af Jørgen Mads Clausen, bliver nyt medlem af bestyrelsen i Danfoss A/S, samtidig med at han fortsætter som medlem af fondens bestyrelsen, hvor han har siddet siden 2015.

Mads Clausen, søn af Jørgen Mads Clausen. Foto: PR

Mads-Peter Clausen, søn af Peter Mads Clausen, bliver nyt medlem af bestyrelsen i fonden og fortsætter samtidig som medlem af bestyrelsen for Danfoss A/S, hvor han har været medlem siden 2014.

I Bitten & Mads Clausens Fond er Jens Martin Skibsted, søn af Bente Skibsted, allerede medlem.

Det fremgår ikke, hvem der skal overtage formandsposterne i Danfoss og fonden, men i et interview med Finans i 2018 sagde Jørgen Mads Clausen stålfast, at det ikke bliver et familiemedlem, der bliver formand i Danfoss.

»Den næste formand bliver ikke en fra familien. Det er ikke relevant. De er ikke klar,« lød det dengang fra Jørgen Mads Clausen.

I en pressemeddelelse meddeler Danfoss, at der ikke sker ændringer i hverken ejerforhold eller den strategiske retning.

Det fremgår også, at Jørgen Mads Clausen og Peter Mads Clausen fortsat vil »supportere både Danfoss og fonden.« Hvad det mere konkret betyder, fremgår imidlertid ikke.

Jens Martin Skibsted er bestyrelsesmedlem hos Bitten & Mads Clausens Fond.

Det er da også en hel del viden og erfaring, der snart går på pension. Jørgen Mads Clausen har i mere end 20 år tegnet Danfoss udadtil, fra 1990 til 2008 som adm. direktør og siden 2009 som formand for bestyrelsen.

»Jeg har haft den store glæde at få mulighed for at bidrage til at videreudvikle mine forældres livsværk, og jeg har været med til at tage ansvar for at gøre Danfoss endnu mere international og til at blive den stærke teknologipartner, som virksomheden er i dag,« udtaler Jørgen Mads Clausen i meddelelsen.

»Jeg er særligt stolt over, at vores virksomhed er helt centralt placeret i den grønne omstilling og i de mega trends, som forandrer verden i disse år. Jeg ved, at både ledelsen og bestyrelsen vil udvikle Danfoss i den rigtige retning, ligesom jeg ved, at familiens og ikke mindst tredje generations dybe engagement i virksomheden og i Sønderjylland vil fortsætte ufortrødent,« udtaler han videre.

Fondens formand har siden 1986 heddet Peter Mads Clausen, og han ser frem til, at næste generation kan sætte deres præg på udviklingen, lyder det i pressemeddelelsen.

»Jeg har siden min ungdom haft det privilegium at arbejde i Danfoss og også deltaget i bestyrelsesarbejdet. Jeg glæder mig over, at Danfoss alle dage har udviklet sig fantastisk positivt, og at virksomheden fortsætter rejsen. Danfoss’ løsninger har aldrig været mere relevante inden for den grønne omstilling og bæredygtighed,« udtaler Peter Mads Clausen.

Mads-Peter Clausen, søn af Peter Mads Clausen. Foto: PR


Meddelelsen om det forestående generationsskifte i Danfoss kommer på dagen, hvor Danfoss holder generalforsamling. Den endelige konstituering inklusive rollefordeling i bestyrelserne vil ske ved årsmødet og generalforsamlingen næste år.

I dag består fondsbestyrelsen af Peter Mads Clausen, Jens Peter Toft, Jens Martin Skibsted, Mads Clausen, Marianne Philip (næstformand), Morten Hansen, Malene Olsen, Lars Guldborg og Jens Bjerg Sørensen.

Danfoss’ bestyrelse består foruden af Jørgen Mads Clausen af Jens Bjerg Sørensen (næstformand), Mika Pekka Vehviläinen, Marianne Dahn Godballe, Per Falholt, Connie Hedegaard, Jürgen Reinert, Lars Grau, Mads-Peter Clausen, Sandra Nørgaard Bertelsen, William Ervin Hoover og Jens Peter Rosendahl Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra repræsentanter fra familien Clausens anden eller tredje generation.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.