"Opskrev" med milliardbeløb: Nu skal Kasi-Jesper Nielsens holdingselskab lukkes
Dacamase Holding er taget under likvidation. »Vi vil gerne have styr på selskabet,« siger advokat Boris Frederiksen, der håndterer flere af Kasi-familiens konkursramte selskaber.
I juli 2019 "opskrev" Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, værdierne i sit personlige selskab Dacamase Holding med 1,5 mia. kr.
Det annoncerede den kulørte erhvervsmand i et opslag på sociale platforme med en skjult henvisning til udviklingen af den igangværende voldgiftssag mod smykkekoncernen Pandora, som Jesper Nielsen og hans familie kræver over 2 mia. kr. af.
Men "opskrivningen" er aldrig slået igennem i Dacamase Holdings regnskaber. Nu er selskabet så taget under likvidation, hvilket vil sige, at alle aktiver skal sælges, og alle kreditorer betales.
Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith er indsat som likvidator i Dacamase Holding. Han er i forvejen kurator i flere af Kasi-familiens selskaber og fortæller, at det også kan ende med en konkurs for Dacamase Holding.
»Det var et nødvendigt skridt at få kontrol over Dacamase Holding, og likvidationen er et forsøg på at få samlet alt under én hat. Vi vil gerne have styr på selskabet og især Jesper Nielsens del af selskabsstrukturen, da vi har set dokumentation for, at salget af miniandele i den potentielle earnout-betaling er fortsat i Dacamase Holding, efter man ikke længere kunne sælge andele fra Kasi ApS,« siger Boris Frederiksen.
Netop salget af miniandele i den potentielle earnout-betaling, som Kasi-familien og Pandora slås om, har ført til, at Boris Frederiksen har lavet en politianmeldelse af Kasi-familien og indstillet til en sag om konkurskarantæne.
Salget af miniandele til over 500 investorer blev i første omgang lavet fra Kasi ApS og uden accept fra selskabets største kreditor, som ellers skulle give tilladelse til sådan en disposition.
Samtidig blev pengene fra salget af andele - 13,8 mio. kr. - overført fra Kasi ApS til smykkeselskabet Amazing Jewelry ApS.
De 13,8 mio. kr. har Boris Frederiksen krævet tilbagebetalt til Kasi-konkursboet. Men det nægter familien Nielsen, og de 13,8 mio. kr. er derfor forblevet i "kreditorly".
For nylig kunne Jesper Nielsen fortælle på Facebook, at Amazing Jewelry bliver lukket, herunder den fysiske flagskibsbutik på Strøget i København. Fremadrettet bliver de digitale aktiviteter af Amazing Jewelry videreført i et andet selskab.
Boris Frederiksen har tidligere luftet muligheden for at begære Amazing Jewelry konkurs i forsøget på at få pengene fra salget af miniandele.
Han har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, om han har noget med lukningen af Amazing Jewelry at gøre.
Finans har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen. Men han er ikke vendt tilbage på henvendelserne.
I august 2020 erklærede han sig dog uenig i Boris Frederiksens fortolkning af, at salget af miniandele har været håndteret på en forkert og muligvis ulovlig måde.
»Vi og vores advokat er uenig i Boris Frederiksens fortolkning. Jeg bestrider, at de penge (13,8 mio. kr.) tilhører konkursboet og vil kæmpe for de penge, hvis vi ender med at tabe earnout-sagen,« sagde han.
Jesper Nielsen gik i november 2020 personligt konkurs.