Erhverv

Fynske iværksætter-brødre sælger virksomhed til tysk konkurrent

Den unge iværksættervirksomhed Flyhjælp er blevet købt af den tyske konkurrent Flightright til et hemmeligt beløb.

Fire unge gutter fra Fyn stiftede Flyhjælp tilbage i 2015. Arkivfoto. Foto: Flyhjælp

For lidt siden kunne de tre unge iværksættere Gustav Thybo, Johan Thybo og Phillip Brechmann, der står bag den juridiske rådgivningsvirksomhed Flyhjælp, åbne en flaske champagne. Sandsynligvis en dyrere en af slagsen.

Den unge vækstvirksomhed, der hjælper flypassagerer med at indhente kompensation for forsinkede og aflyste flyrejser, er nemlig blevet købt af den tyske konkurrent Flightright.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»Nu opstod der en gylden mulighed for at blive en del af Flightright, som vi længe har haft et tæt samarbejde med,« siger Gustav Thybo, der er adm. direktør i Flyhjælp og var med til at stifte Flyhjælp for seks år siden.

Flightright køber vel at mærke 100 pct. af anparterne i det danske selskab, men stifterne ønsker ikke at oplyse, hvad den præcise købssum løber op i. Brødreparret Gustav og Johan Thybo fortsætter desuden som direktører i Flyhjælp.

»Salget til Flightright er det rigtige næste skridt for Flyhjælp, og jeg mener, at det både gavner ejerne, medarbejderne og vores kunder,« siger Gustav Thybo, og tilføjer, at selskaberne sammen vil kunne yde en bedre og hurtigere service.

Flyhjælp har siden 2015 hjulpet over 160.000 flypassagerer i Danmark, Norge, Sverige og Finland med at indhente kompensation for flyrejser. Selskabet havde i regnskabsåret 2019/2020 et overskud på 4,1 mio. kr.

Til sammenligning har Flightright en førende position på det europæiske marked, og samlet set har den tyske virksomhed de seneste år skaffet over 350 mio. euro, hvilket svarer til 2,6 mia. kr., i kompensation til kunder i Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, England, Østrig og Sverige.

»Med Flightrights finansielle styrke og 11 års erfaring i ryggen vil vi være i stand til at erobre yderligere markedsandele i Norden og sikre en stærk genopretning efter coronakrisen,« siger Johan Thybo, økonomidirektør i Flyhjælp.

Flyhjælp vil fortsat blive drevet fra kontoret i København. Alle stillingerne i Danmark vil desuden blive opretholdt, og kontoret i København skal efter planen udvides, så snart aktiviteterne øges igen efter coronakrisen, oplyser selskabet.

Læs også
Top job