Erhverv

Bygge-entreprenør CG Jensen kom ud af 2020 med øget omsætning og overskud trods svære vilkår

CG Jensen omsatte for 1,63 mia. kr. i 2020. Adm. direktør Michael S. Larsen roser medarbejderne, men mener også, hans branche kunne nyde godt af mere diversitet.

Fire kvindelige byggeledere på byggepladsen Rødovre Port. Her opfører CG Jensen et stort bolig- og erhvervsprojekt. Foto: Jesper Edvardsen - Contineo.

CG Jensen kom ud af 2020 med et overskud efter skat på 83 mio. kr., en omsætning på 1,63 mia. kr., der næsten tangerer selskabets rekord, og i det hele taget et regnskab, som ledelsen anser for værende tilfredsstillende.

Adm. direktør Michael S. Larsen er særlig glad for det positive resultat set i lyset af de mange udfordringer, som 2020 med sine restriktioner og nedlukninger indebar.

»Vi har været pålagt nogle vilkår, som vi slet ikke har været vant til. Men vi har prøvet omvæltninger før. Vi startede virksomheden i begyndelsen af 2008, og et halvt år senere kom et krak, der lagde hele verden ned,« siger Michael S. Larsen.

»Vi er del af en industri, som har skullet holde Danmark kørende. Det har vi prøvet efter bedste evne, og det synes vi faktisk, vi er lykkes med,« siger han.

CG Jensen udtrykker i årsrapporten for 2020 et stærkt ønske om at styrke diversiteten. Det ikke kun i eget hus, men på tværs af byggebranchen. Derfor er de blandt andet gået sammen med Stark, Arkil og Ambercon om at arrangere en ny årlig konference, der hedder Byggeriets Diversitetsdag.

»Vi er gået sammen om at uddele en pris til en, der har gjort noget særligt for diversiteten i branchen, så den ikke kun er for leverpostejsfarvede, blåskjortede, aldrende mænd fra Lyngby,« siger Michael S. Larsen.

»Vi er meget vanedannende, vi er meget enstænkende, og vi er meget konservative i vores branche. Vi trænger til at forny os. Det gør vi altså kun, hvis der kommer nye ansigter til, nye typer, som ikke nødvendigvis bliver rekrutteret fra ingeniørakademier,« siger han.

Konferencen skal blandt andet været med til at få flere kvinder ind i byggebranchen. Af CG Jensens årsrapport fremgår det, at selskabet per den 25. februar 2021 havde 553 medarbejdere. 57 af dem er kvinder.

»Vi har rykket os fra 9 til 10 pct.,« siger Michael S. Larsen.

»Og der er ingen tvivl om, at det går for langsomt. Der skal flere kvinder ind vores branche. Vi synes, at vores sammensætning skal afspejle den verden, vi er omgivet af. Så i al sin enkelthed ville det være oplagt, hvis det var 50 pct. Det er en langsigtet målsætning,« siger han.

CG Jensen, som er del af Jensen Gruppen, kan bryste sig af en ordrebeholdning på rundt 2,7 mia. kr. Den er især udgjort af større projekter som Hovedstadens Letbane, der kan tilskrives omtrent en tredjedel af den samlede ordreværdi.

Selskabet forventer, at omsætningen i 2021 vil ligge på niveau med 2020.

BRANCHENYT
Læs også