Erhverv

Verdens rigeste mand støtter højere skat: »Det er tid til at arbejde sammen«

Jeff Bezos, verdens rigeste mand og stifter af Amazon, støtter præsident Joe Bidens forslag om at hæve selskabsskatten i USA.

Ifølge erhvervsmagasinet Forbes er Amazons stifter og topchef, Jeff Bezos, god for 177 mia. dollars. Det gør ham til verdens rigeste mand. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais.

Den amerikanske præsident Joe Bidens planer om at hæve selskabsskatten for første gang i 25 år får nu opbakning fra uventet kant.

Jeff Bezos, verdens rigeste mand og stifter af e-handelsgiganten Amazon, mener, at det vil være en god ide at beskatte virksomheder hårdere. Det skriver CNN.

Forslaget om at hæve skatten er en del af Joe Bidens ambition om at investere op mod 2.000 mia. dollars i infrastruktur. For at finansiere tiltaget vil præsidenten bl.a. have det amerikanske erhvervsliv til at betale mere i skat.

Vi anerkender, at investeringen vil kræve ofre fra alle parter

Jeff Bezos, stifter og CEO, Amazon

Jeff Bezos bakker op om forslaget og medgiver, at virksomhederne skal hjælpe til med at finde pengene.

»Både demokrater og republikanere har tidligere støttet infrastrukturen, og det er tid til at arbejde sammen for at få det til at ske. Vi anerkender, at investeringen vil kræve ofre fra alle parter – både i forhold til indholdet, såvel som hvordan det skal betales,« lyder det i en meddelelse fra Amazons stifter og topchef.

Amazon er gentagne gange blevet kritiseret for at udnytte smuthuller i lovgivningen for at betale mindre i skat.

Ifølge CNN har både Joe Biden og Elizabeth Warren, som forgæves forsøgte at blive demokraternes præsidentkandidat forrige år, begge kritiseret koncernen for ikke at bidrage nok til statskassen.

I 2020 betalte Amazon 1,7 mia. dollars i skat, mens bundlinjen viste et plus på omkring 21,3 mia. dollars, skriver CNN. Forbes har netop udgivet sin årlige liste over verdens rigeste personer, som igen toppes af Jeff Bezos med en anslået formue på 177 mia. dollars.

USA’s finansminister og tidligere centralbankchef, Janet Yellen, forventer, at forslaget til skattereformen, som blev præsenteret tirsdag, vil indbringe den amerikanske statskasse 2.000 mia. dollars over en periode på ti år.

Hun har desuden meddelt, at USA vil arbejde for en global minimumskat for selskaber, så multinationale virksomheder får sværere at flytte rundt på deres overskud for at betale så lidt skat som muligt.

I øjeblikket er den amerikanske selskabsskat på 21 pct., mens regeringen sigter mod at hæve den til 28 pct.

BRANCHENYT
Læs også