Erhverv
BREAKING

Google anklages for ulovlig sporing af europæere

Foto: Reuters.

Omkring 300 millioner europæere, som dagligt bruger en Android-telefon, bliver ulovligt fulgt og sporet af den amerikanske internetgigant Google, uden at de har givet tilladelse til det.

Det mener organisationen None of Your Business (NOYB) ifølge Berlingske Business.

NOYB, der har den østrigske privatlivsaktivist Max Schrems i spidsen, har anklaget Google for at overvåge europæere i strid med lovgivningen hos det franske og østrigske datatilsyn.

Sporingen sker angiveligt gennem en unik annoncekode, som skabes på hver enkelt mobiltelefon. Dermed kan Google og tredjeparter følge med i, hvordan man bruger internettet og anvende oplysningerne til målrettede annoncer.

- Gennem disse skjulte identifikationskoder på telefonen kan Google og tredjeparter spore brugerne uden deres tilsagn, siger Stefano Rossetti, der er advokat for NOYB, ifølge Berlingske Business.

Det er ikke første gang, at Max Schrems er ude efter de store teknologiselskaber. Det var blandt andet ham, der i oktober 2015 fik EU-domstolen til at nedskyde EU's dataudvekslingsaftale med USA, efter at have klaget over at Facebook overførte persondata til servere i USA.

EU strammede i maj 2018 sin beskyttelse af privatlivets fred betydeligt i det persondatadirektiv, der kendes som GDPR. Den sikrer, at alle har ret til at vide, hvilke data der indsamles om dem, og hvordan de bruges.

BRANCHENYT
Læs også