Erhverv

»Københavnerne vil helst ikke forbindes med klappepølser og Sussi og Leo«

Danmarks tre største byer har ikke længere et selvstændigt herrehold i den sportsgren, der havde 2,9 millioner danske tv-seere i slutminutterne af VM-finalen for fire måneder siden. Håndbold er fremragende underholdning på banen, men uattraktivt som produkt, mener forretningsmanden Jesper "Kasi" Nielsen.

Den hedengangne klub AG København husede 36.651 håndboldgæster i DM-finalen mod Niklas Landin og Bjerringbro-Silkeborg i 2011 og satte dermed verdensrekord. Året efter gik klubben konkurs, og siden da er ingen rendyrkede københavnske klubber nået til tops. Foto: Peter Hove Olesen Jesper "Kasi" Nielsen var bagmanden bag AG Københavns op- og nedtur. Her ses han i omklædningsrummet med Lars Jørgensen efter DM-finaleguldet i 2011. Foto: Lars Poulsen »Med omtrent 1,5 mio. indbyggere i Storkøbenhavn er der jo et kæmpe grundlag for at have en klub, der kan dominere i Europa med 10.000 mennesker på lægterne,« siger Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Klaus Rifbjerg skrev engang et digt om håndbold.

Om et par gummiskos overbevisende snirf, om boldens lille, elastiske ost, om svedige nakker og spidsalbuede mandsrekrutter. Dengang var håndbold en sportsgren, der tilhørte den bedrestillede middelklasse. ..

Læs også
Top job