Serier

Legofamilien taber milliarder på coronalukning - forstå regnskabet på 2 minutter

Legofamiliens pengetank Kirkbi har tabt 2 mia. kr. på sit ejerskab af forlystelseskoncernen Merlin Entertainments, som ejer Legoland. Men ikke mindst et solidt overskud i familiens legetøjskoncern sikrer Kirkbi et overskud efter skat på 6,4 mia. kr. i coronaåret 2020.

Corona rammer verden
Kirkbis 50 pct. ejerandel i Merlin Entertainments, der ejer bl.a. Legoland, har gjort ondt på Legofamiliens pengetank. .Foto: Marie Ravn

Efter et i sandhed tumultarisk 2020 kan Lego-familien ånde lettet op: Familiens pengetank har sikret et overskud efter skat på 6,4 mia. kr.

Bag det resultat ligger et massivt tab på Kirkbis ejerandel på 50 pct. af forlystelseskoncernen Merlin Entertainments, der ejer bl.a. Legoland. Andre 1,6 mia. kr. har Kirkbi tabt på sine finansielle investeringer. Men begge dele bliver mere end opvejet af et solidt overskud fra Lego, som har set milliarderne trille ind, mens familier og voksne over hele kloden har leget sig igennem coronapandemiens karantæner og hjemsendelser. Lego har aldrig tjent så mange penge, som koncernen gjorde i 2020. ..

Læs også
Top job