Erhverv

Lars Seier skyder millioner ind: Kendt iværksætters bilagsfirma drømmer stort

Paperflow, der tidligere gik under navnet Bilagscan, har flere prominente investorer i ejerkredsen. Nu har investorerne tilført nye millioner i jagten på yderligere vækst.

Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen har sammen med andre investorer skudt nye penge ind i Paperflow.

Bilagsfirmaet Paperflow, der tidligere hed Bilagscan, vil nu sætte fart i forretningen og gøre sig selv så lækker, at firmaet en dag kan sælges videre.

Derfor har ejerkredsen skudt knap 9 mio. kr. ind i Paperflow. Pengene kommer primært fra Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen, it-velhaveren Preben Damgaard og et selskab, hvor Joachim Harding Spangsberg - nevø til flødebollemillionæren Michael Spangsberg - er involveret.

Lars Seier fortæller i en mail, at han har øget sin investering i Paperflow, fordi han har en stor tro på projektet.

Med de nye penge i ryggen skal Paperflow nu løftes væk fra iværksætterstadiet. Det fortæller Jesper Hendriksen, der begyndte som adm. direktør i Paperflow i september 2020.

»Jeg blev hentet ind til en klar opgave om at tage virksomheden videre. Nu har jeg sammen med resten af de ansatte bygget fundamentet til at skalere virksomheden, og det skal vi bruge penge til. Det har ejerne kvitteret for med denne kapitalforhøjelse,« siger han.

Både Lars Seier og Preben Damgaard har i forbindelse med kapitalforhøjelsen fået indsat egne folk i Paperflows bestyrelse, hvilket ifølge Jesper Hendriksen er et tegn på, at de prominente investorer nu vil hjælpe yderligere og styrke ledelsen.

Konkret skal den nye kapital i Paperflow bruges på at ansætte flere medarbejdere og forbedre produktet, som blev lanceret i 2017.

Kort forklaret er produktet et cloud-baseret system, der ved hjælp af kunstig intelligens scanner og håndterer bilag som kvitteringer eller fakturaer, så den manuelle bogføring gøres automatisk.

»Vi er vokset trods coronakrisen, men vi har stadig en udfordring i at forklare potentielle kunder, hvad vores teknologi kan. Folk er lidt bange for kunstig intelligens, så nu skal vi lægge et mere markant tryk på vores markedsføring og kommunikation,« siger Jesper Hendriksen.

Stifteren af Paperflow, den kendte iværksætter Werner Valeur, som tidligere gik under navnet Toke Kruse, har løbende solgt ud af sine anparter i bilagsfirmaet. Nu er han ikke længere største anpartshaver af Paperflow og ejer under en fjerdedel af selskabet.

»Det er helt efter planen. Werner er ikke investor, men derimod iværksætter. En del af rejsen for ham er at bygge virksomheder op og derefter løbende tjekke ud af virksomhederne. Nu vil han gerne arbejde hen mod et exit, og det vil vi også gerne som virksomhed på langt sigt. Vi skal blive så store, at vi er interessante for strategiske samarbejder eller kapitalfonde,« siger Jesper Hendriksen.

Ifølge et estimat fra faktureringsvirksomheden Billentis er der årligt 550 milliarder bilag på verdensplan, så potentialet er enormt.

Udover at være til stede i Danmark er Paperflow også gået ind på markeder i de øvrige nordiske lande, Tyskland og England. Ligesom selskabet i 2022 drømmer om at gå ind i USA med ny kapital i ryggen.

Paperflow har hidtil kun givet underskud. Det seneste offentliggjorte regnskab fra 2019 viste et tab på 6,8 mio. kr.

2020 kommer også til at byde på et underskud, oplyser Jesper Hendriksen.

Læs også