Serier

Johnson & Johnson dykker efter vaccine er sat på pause

Corona rammer verden
Knap syv millioner personer har fået Johnson & Johnson-vaccinen i USA. Vaccinen kræver i modsætning til de de andre kandidater kun ét stik. Foto: Reuters/Shannon Stapleton

Johnson & Johnson går en svær start i møde på det amerikanske aktiemarked tirsdag. I formarkedet falder medicinalgiganten med næsten 3 pct., efter at USA’s lægemiddelstyrelse har besluttet at sætte brugen af Johnson & Johnsons coronavaccine på pause efter tilfælde af sjældne blodpropper hos seks vaccinerede.

Det oplyser unavngivne embedsmænd med kendskab til beslutningen ifølge den amerikanske avis The New York Times.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, bekræfter i et tweet, at man anbefaler at sætte brugen af vaccinen på pause.

Det er seks kvinder i alderen fra 18 år til 48 år, der alle er blevet ramt af den sjældne type blodprop inden for godt to uger efter vaccination.

En sammenhæng mellem vaccinen og de usædvanlige sygdomsforløb er ikke bekræftet. Det er dog samme mulige sammenhæng, der har fået flere lande til at ændre brugen eller helt suspendere brugen af AstraZeneca-vaccinen.

Johnson & Johnson-vaccinen er den vaccine, som Danmark har bestilt flest doser af. Den første sending ankommer efter planen til Danmark onsdag.

I USA har størstedelen af landets cirka 120 millioner vaccinerede personer fået vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

Og alle tre aktier stiger tirsdag inden børsåbningen. Bedst går det Moderna, der ligger 6,6 pct. højere. Biontech stiger 2,6 pct., mens Pfizer må nøjes med en gevinst på 1,2 pct.

Knap syv millioner personer har fået Johnson & Johnson-vaccinen i USA. Vaccinen kræver i modsætning til de to ovenstående kun ét stik.

I USA rammes mellem 300.000 og 600.000 årligt af blodpropper, viser tal fra USA’s Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

Det usædvanlige sygdomsbillede med blodpropper kombineret med et lavt antal blodplader er dog yderst sjældent.

BRANCHENYT
Læs også