Erhverv

Fortnite-skaber nærmer sig markedsværdi på 200 milliarder

Epic Games har rejst 1 mia. dollar.

Epic Games står bl.a. bag spillet Fortnite. Foto: Bloomberg/Andrew Harrer

Epic Games, der i øjeblikket er i juridiske slagsmål med Apple, har netop rejst 1 mia. dollar i en ny investeringsrunde.

Det værdiansætter firmaet bag den store spilsucces Fortnite til knap 29 mia. dollar, skriver Reuters.

Udover at stå bag spillet Fortnite, er Epic Games arkitekten bag spilmotoren Unreal Engine, der er en konkurrent til danske Unity, som gik på børsen i USA i efteråret 2020.

Desuden har Epic gjort sig bemærket med sit slagsmål med Apple. Parterne skal mødes i retten, efter at spilfirmaet sidste år forsøgte at undgå at aflevere en stor del af sine indtægter til Apple. Apple kræver således 30 pct. af indtægterne via dets App Stor, og Epic Games har forsøgt at undgå den udskrivning ved at lancere sin egen betalingstjeneste i Fortnite og ad den vej omgå Apple.

Foruden beløbet på 1 mia. dollar, har Epic Games rejst 200 mio. dollar fra Sony Group Group samt investorer som Appaloosa, Baillie Gifford samt kapitalfonden KKR.

»Deres investeringer vil hjælpe med at accelerere vore arbejde,« siger Epic Games-topchef og kontrollerende aktionær Tim Sweeney i en meddelelse ifølge Reuters.

Danske Unity blev børsnoteret i september 2020 og kom flyvende var start, men har siden tabt en del flyvehøjde. Unity-aktien toppede kort inden jul omkring kurs 173, mens aktierne i dag skifter hænder til ca. 100 dollar pr. styk, hvilket giver firmaet en markedsværdi på 27,2 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også