Erhverv

Boris Frederiksen jagter millioner: Tager endnu et af Kasi-familiens selskaber under konkurs

Kurator Boris Frederiksen har tidligere luftet muligheden for at begære Amazing Jewelry ApS konkurs. Det er nu sket.

Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, gik personligt konkurs i november 2020. Nu er familieselskabet Amazing Jewelry gået konkurs. Foto: Niels Hougaard

I februar forklarede Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, at familien ville lukke smykkeeventyret Amazing Jewelry ApS.

Selskabets flagskibsbutik på strøget i København skulle også lukkes, og fremadrettet ville de digitale aktiviteter af Amazing Jewelry blive videreført i et andet selskab.

Nu viser det sig dog, at Amazing Jewelry ApS forinden "lukningen" var begæret konkurs af topadvokaten Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith, som er kurator i flere konkursboer relateret til Kasi-familien.

Af en meddelelse fredag i Statstidende fremgår det, at Amazing Jewelry blev begæret konkurs allerede i januar. Først nu er selskabet taget under konkursbehandling.

Finans arbejder på at få en kommentar fra både Jesper Nielsen og Boris Frederiksen.

Sidstnævnte har tidligere luftet muligheden for at begære Amazing Jewelry konkurs. Simpelthen i et forsøg på at få inddrevet 13,8 mio. kr. fra Amazing Jewelry, som Boris Frederiksen mener hører hjemme i Kasi ApS' konkursbo, hvor Boris Frederiksen også er kurator.

»I sidste instans kan det blive en nødvendighed at underkaste Amazing Jewelry ApS en konkursbehandling for at inddrive pengene. Det må vi ultimativt vurdere og overveje sammen med kreditorerne,« sagde Boris Frederiksen i august 2020.

Familien Nielsen bestrider, at de 13,8 mio. kr. tilhører Kasis konkursbo. Derfor vil familien hverken betale tilbage eller indgå en afdragsordning, har Boris Frederksen forklaret.

Kasi-familien mod Pandora
  • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked.
  • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev en earnout-aftale lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.
  • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
  • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.
  • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs. Det samme gjorde datterselskabet Kasi ApS, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet.

Kravet om tilbagebetaling af de 13,8 mio. kr. stammer fra Kasi-familiens salg af miniandele i en potentiel earnout-betaling fra smykkeselskabet Pandora.

Over 500 private investorer har købt miniandelene, og provenuet fra salget er derefter blevet overført fra Kasi ApS til Amazing Jewelry ApS.

Salget af miniandele er foregået på en måde, så Boris Frederiksen har fundet grundlag for både en politimæssig efterforskning og indstillet til en sag om konkurskarantæne mod Kasi-familien.

»Vi og vores advokat er uenig i Boris Frederiksens fortolkning. Jeg bestrider, at de penge (13,8 mio. kr.) tilhører konkursboet og vil kæmpe for de penge,« sagde Jesper Nielsen i august 2020.

Jesper Nielsen gik i november 2020 personligt konkurs. Udover den personlige konkurs er stribevis af familiens andre selskaber også taget under konkursbehandling eller er ved at blive lukket.

Læs også
Top job