Erhverv

Butikker skylder milliarder i husleje som følge af nedlukning

De danske butikker skylder udlejerne 2,2 mia. kr., lyder det fra Ejendomdanmark.

Danske butikker skylder i dag 1,5 mia. kr. mere, end de gjorde for et år siden. Foto: Scanpix.

Nedlukningen af Danmark har kostet mange butikker dyrt, og det har selvsagt også ramt ejerne af ejendomme.

Således skylder danske butikker i dag 1,5 mia. kr. mere, end de gjorde for et år siden. I alt mangler de at betale deres udlejere 2,2 mia. kr., lyder det i en undersøgelse fra lobbyorganisationen Ejendomdanmark.

Siden det spæde forår har gadebutikkerne kunnet holde åbent, men der udestår altså stadig en stor regning, som skal betales.

»Det er ikke holdbart i længden, at der ikke bliver betalt leje, og derfor er genåbningen vigtig,« siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i en meddelelse.

Butikkerne har dog lavere restancer, end de havde været ved årsskiftet, skriver lobbyorganisationen.

Det skyldes ikke mindst, at gadebutikkerne fik lov til at åbne i maj, og at mange betaler deres forpligtelser, når der er mulighed for det.

Jannick Nytoft mener dog ikke, at genåbningen alene fjerner den pukkel, der har oparbejdet sig det seneste år. Han frygter, at butikkernes økonomiske problemer kan ramme ikke mindst udlejerne, som Ejendomdanmark repræsenterer.

»Det vil kræve ressourcer at komme op igen, og derfor er det vigtigt, at der bliver skabt et sundt klima for ejendomsbranchen og de mange virksomheder i ejendommene. Ellers ender det med at skabe en dominoeffekt, hvor problemerne blot falder videre til ejerne, der også selv har store forpligtelser,« siger Jannick Nytoft.

BRANCHENYT
Læs også