Erhverv

Bestseller-ejer efter kritik: Fastholder engagement i tre fabrikker i Myanmar

Bestseller har ikke bestilt varer fra leverandører i Myanmar siden marts, fortæller modekoncernens adm. direktør og stifter, Anders Holch Povlsen.

Bestseller. adm. direktør og ejer Anders Holch Povlsen.

Allerede i marts indstillede Bestseller samarbejdet med leverandører i Myanmar. Således forklarer modekoncernens stifter og adm. direktør, Anders Holch Povlsen, i en pressemeddelelse i kølvandet på den kritik, som udenrigsminister Jeppe Kofoed rejste mod selskabet søndag.

»Vi kan ikke forestille os noget værre, end at vores virksomhed på nogen vis overhovedet skal bidrage til den situation, Myanmar nu befinder sig i. Vores arbejde i landet til dato har præcist handlet om det modsatte – at bidrage til landets udvikling både økonomisk og politisk,« siger han.

Til Politiken fortalte Jeppe Kofod blandt andet, at han betragter det som problematisk, hvis Bestseller får produceret tøj på fabrikker, der ifølge en FN-rapport er kontrolleret af militærdiktaturet i Myanmar.

Anders Holch Povlsen uddyber i pressemeddelelsen, at Bestseller ikke har bestilt varer fra landet siden den 19. marts, men at virksomheden fortsat har et engagement i de tre konkrete fabrikker, som er omtalt i rapporten.

»Vi har fortsat vores engagement med disse, fordi alle involverede parter efter grundige undersøgelser fortsat ingen konkrete beviser eller anledninger har til at tro, at de har relationer til, eller er venligsindet overfor, militæret. Ved første reelle bevis ville vi være stoppet øjeblikkeligt – ligesom vores egen politik byder det,« siger han.

Bestseller-ejeren tilføjer, at det uden tvivl ville have været det nemmeste at stoppe al samhandel med de tre fabrikker, men at selskabet imidlertid føler sig »forpligtet til først at forsøge at undersøge og afdække, dernæst at forbedre eller afhjælpe forholdene«.

»Vi vil naturligvis til fulde anerkende de sanktioner, der er i udsigt til at blive annonceret mandag. Vi føler et samfundsansvar for de mange arbejdere i Myanmar og håber, at landet kommer på rette spor så hurtigt som muligt, og står parat til at hjælpe landet og til at genoptage samhandel, lige så snart det er muligt,« fortæller Anders Holch Povlsen.

Han opfordrer i samme dur EU’s udenrigsministre til at udarbejde nogle retningslinjer for, hvordan europæiske virksomheder ansvarligt kan trække sig fra de steder, som sanktionerne påbyder.

På samme tid meddeler Bestseller, at man vil fremlægge en redegørelse om omfanget at selskabets arbejde og indsats i Myanmar senest den 10. maj.

BRANCHENYT
Læs også