Serier

Harley-Davidson tjente mere end ventet og opjusterer

Corona rammer verden
Faldet i detailsalget i Europa, Mellemøsten og Afrika har været påvirket af nedlukningerne, beslutningen om ikke længere at sælge Street- og Sportster-motorcykler i Europa samt forsinkelser relateret til pandemien. Foto: AP/Richard Drew

Harley-Davidson indikeres 10,5pct. højere i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske motorcykelproducent i første kvartal har overgået analytikernes forventninger og samtidig opjusteret opjusteret forventningerne til motorcykelforretningen for hele året.

Det fremgår af regnskabet, der er landet mandag ved middagstid.

Salget er i første kvartal steget med 10 pct. til 1,42 mia. dollar, hvor analytikerprognosen ifølge Bloomberg News kun lød på 1,27 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er mere end tredoblet til 1,68 dollar fra 0,51 dollar, hvor analytikerne ventede 0,89 dollar.

For motorcykelforretningen opjusterer Harley-Davidson forventningerne til omsætningsvæksten til 30-35 pct. i år fra tidligere ventet 20-25 pct., og samtidig hæves forventningerne til driftsmarginalen med 200 basispoint til 7-9 pct.

Opjusteringen af driftsmarginalen er dog med forudsætning om, at selskabet er i stand til at afbøde yderligere afgifter i EU.

- Vi kan se de første tegn på en tilbagevenden til entusiasme og optimisme, og jeg er overbevist om, at Harley-Davidson i 2021 er en betydelig slankere, hurtigere og mere effektiv organisation, siger koncernchef Jochen Zeitz.

Faldet i detailsalget i Europa, Mellemøsten og Afrika har været påvirket af nedlukningerne, beslutningen om ikke længere at sælge Street- og Sportster-motorcykler i Europa samt forsinkelser relateret til pandemien.

Læs også
Top job