Erhverv

Fuglebeskyttelse kan sløjfe planer om en havvindmøllepark

Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt

Planerne om en havvindmøllepark, der om få år skulle levere grøn strøm til 350.000 danske husstande, skal muligvis stoppes. Energiudvikleren European Energy er frustreret over udsigten til, at flere årtiers arbejde kan blive sløjfet.

Det skriver Berlingske Business.

Regeringen er ved at udpege smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland, hvor havvindmølleparken skulle ligge, til fuglebeskyttelsesområde for at skabe bedre vilkår for særligt edderfugle.

Den danske energiudvikler European Energy har arbejdet på projektet siden 2012 og brugt over 20 mio. kr. på planlægningen.

- Vi har bedt om at få en dialog med flere ministerier, men indtil videre har der været ret tavst. Der er en høringsfrist 7. maj, som vi arbejder intenst på, men hvis tavsheden fra Christiansborg fortsætter, vinder udpegningen af fuglebeskyttelsesområdet over havplanen. Så må vi droppe projektet, siger Knud Erik Andersen til Berlingske Business.

Han mener, at havvindmøllen, der er planlagt til at udgøre 2 pct. af det nye fuglebeskyttelsesområde, kan bevares, hvis man trækker en ny grænse få kilometer længere i modsatte retning af parken, og dermed kan man få 98 pct. fuglebeskyttelsesområde og 2 pct. havvindmøllepark.

Det er miljøminister Lea Wermelin (S) dog uenig i.

- Der ligger et kæmpe stort fagligt arbejde bag udpegelsen af fuglebeskyttelsesområderne. De er nøje udpeget, der hvor fuglene rent faktisk er. Derfor kan vi ikke bare trække stregen på en anden måde, siger Lea Wermelin til Berlingske Business.

BRANCHENYT
Læs også