Serier

OW Bunker-erstatningssag lider endnu et nederlag

Østre Landsret har onsdag afvist endnu en erstatningssag mod bl.a. kapitalfonden Altor og den tidligere ledelse i OW Bunker, skriver Børsen.

Skandalen i OW Bunker
OW Bunker var en af landets største virksomheder målt på omsætning. Da virksomheden krakkede fredag den 7. november 2014 efter blot 224 dage på børsen, sendte det rystelser gennem dansk erhvervsliv. Arkivfoto.

Konkursboerne i det store erstatningsslagsmål efter OW Bunker, der gik konkurs i 2014, har lidt endnu et nederlag.

Onsdag har Østre Landsret afvist et erstatningskrav på 1 mia. kr. i det omfattende sagskompleks efter OW Bunkers konkurs, som er rettet af konkursboerne mod oliehandelsfirmaets tidligere ejer, ledelse og revisor.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Dermed er to ud af tre erstatningskrav foreløbigt blevet afvist af Østre Landsret, efter landsretten sidste år afviste et erstatningskrav på 800 mio. kr.

OW Bunker
  • OW Bunker blev oprettet som datterselskab i 1980.
  • I 2007 blev selskabet købt af kapitalfonden Altor.
  • I marts 2014 blev det noteret på Fondsbørsen.
  • Selskabet var et af de største i verden inden for handel med skibsbrændstof.
  • Det havde over 600 ansatte fordelt på 38 kontorer i 29 lande.
  • I 2013 havde det en omsætning på over 92 mia kr.
  • Koncernen gik konkurs den 7. november 2014.

Komplekset omfattede oprindeligt erstatningssager anlagt af konkursboerne mod bl.a. Deloitte, kapitalfonden Altor og den tidligere ledelse. Kravene løb samlet op i 2,2 mia. kr.

Dermed har retten nu afvist erstatningssager for samlet 1,8 mia. kr. ud af de 2,2 mia. kr.

Da det første erstatningskrav blev afvist sidste år, gjorde Østre Landsret det med henvisning til, at en sagsøger som udgangspunkt skal medtage alle forfaldne erstatningskrav under samme sag.

Ifølge Dagbladet Børsen er det samme årsag, der ligger bag rettens beslutning om at afvise endnu et erstatningskrav.

Konkursboerne havde oprindeligt ikke råd til at forfølge det samlede erstatningskrav og nøjedes i første omgang med at rejse erstatningskrav for 400 mio. kr.

Efterfølgende indgik konkursboerne en finansieringsaftale med et investeringsselskab om at føre sagerne, hvilket førte til nye selvstændige søgsmål, der fik de samlede erstatningskrav til at løbe op i 2,2 mia. kr.

OW Bunker var et af de største selskaber i Danmark målt på omsætning, da det gik konkurs i november 2014, mindre end otte måneder efter at det var blevet solgt delvist på børsen af kapitalfonden Altor.

Konkursen udløste store tab til aktionærer og kreditorer, og efterfølgende har konkursboerne samt private og institutionelle investorer anlagt en stribe erstatningssager mod Altor, Deloitte, den tidligere ledelse samt de investeringsbanker, der var med til at sælge OW Bunker på børsen.

Læs også
Top job