Erhverv

Erhvervsmanden Henrik Lind lander nyt milliardoverskud

Salget af Molslinjen var en medvirkende årsag til, at erhvervsmanden Henrik Lind i 2020 landede endnu et milliardoverskud.

Milliardæren Henrik Lind har også i 2020 kunnet se formuen vokse betragteligt. Foto: Arkiv

Den aarhusianske erhvervsmand Henrik Lind fortsætter med at lægge store summer til sin i forvejen enorme formue.

Det seneste år kunne han således lægge intet mindre end 1,25 mia. kr. til pengetanken, fremgår det af et dugfrisk regnskab fra hans investeringsselskab Lind Invest.

Et resultat, som han i regnskabet betegner som »særdeles tilfredsstillende.«

Dermed udbygger han også sin position som en af landets rigeste, hvor han med 2020-resultatet nu kan se egenkapitalen nærme sig 6,8 mia. kr.

Af regnskabet fremgår det, at særligt salget af Molslinjen til EQT har stået for en væsentlig del af overskuddet.

Henrik Lind brugte også 2020 på at investere et større beløb i Copenhagen Infrastructure Partners’ (CIP) fjerde fond. CIP lukkede forleden fonden på sit sit loft på 7 mia. euro.

Det oprindelige mål for fonden på 5,5 mia. euro blev nået i december 2020.

»2020 var endnu et begivenhedsrigt, men også et specielt og volatilt, år for Lind Invest som følge af covid-19 og de udfordringer og muligheder, der opstod som et resultat af virussen. Det vigtigste var dog, at vores medarbejdere og deres familier forblev sikre igennem året,« skriver Henrik Lind.

Når han ser på 2021, er forventningerne at tage en stadig større del af investeringerne hjem og varetage dem selv som led i den overordnede strategi.

»I 2021 er vores mål at fortsætte med at outperforme det globale aktiemarked, og vi forventer at levere et positivt resultat, men et lavere end i 2020,« skriver Henrik Lind i regnskabet.

Henrik Lind stiftede i sin tid elhandelsselskabet Danske Commodities, som gennem årene indbragte ham store millionbeløb.

Han solgte sit livsværk til norske Equinor i 2018. Et salg, der indbragte ham i omegnen af 2,6 mia. kr., men det beløb kan efterreguleres, afhængigt af de kommende driftsresultater for Danske Commodities.

Salget af livsværket, suppleret af store afkast på aktier, betød, at erhvervsmanden kom ud af 2019 med et overskud efter skat på 3,1 mia. kr.

Læs også
Top job