Erhverv

Rigmand køber ikonisk filmpark

Asiens rigeste mand, indiske Mukesh Ambani, har netop indvilliget i at betale et trecifret millionbeløb for den ikoniske Stoke Park, der bl.a. er kendt fra flere James Bond-film.

Sean Connery spillede James Bond i filmen "Goldfinger", der bl.a. blev filmet på golfbanerne ved Stoke Park. Foto: MGM Studios/Ason Martin. Mukesh Ambani, der ejer Reliance Industries, er asiens rigeste mand. Foto: Bloomberg/Dhiraj Singh

Det er ikke sikkert, at navnet Stoke Park får en klokke til at ringe, men hvis man har set James Bond-filmene Goldfinger og Tomorrow Never Dies, serien The Crown eller måske Bridget Jones’ Dagbog, så er der en chance for, at man i hvert fald kan genkende sceneriet.

Stoke Park har lagt både golfbaner, hotel og andre faciliteter til et hav af film og koncerter gennem årene, og nu er den engelske park altså blevet solgt - for intet mindre end 487 mio. kr.

Det skriver flere internationale medier, herunder Forbes.

Køberen er selskabet Reliance Industries, som ejes af rigmanden Mukesh Ambani. Og selvom 487 mio. kr. lyder af meget, kommer det øjensynligt ikke til at gøre det store indhug i indisk-fødte Mukesh Ambanis lommer. Med en anslået nettoværdi på 443 mia. kr. er han nemlig Asiens rigeste mand og derudover den 10. rigeste mand i verden.

Den 64-årige mangemilliardær har tidligere gæstet hotellet og golfbanerne ved Stoke Park med sin familie. Parken strækker sig over 1,2 kvadratkilometer, der fordeler sig på et hotelområde med 49 værelser og suiter, en 27-huls-golfbane, 13 tennisbaner og en stor privat have.

BRANCHENYT
Læs også