Erhverv

MuteBox fra "Løvens Hule" satser stort med nyt produkt

Jonas Kjemtrup og Thomas Keller har brugt coronatiden på optimering og produktudvikling. Det har affødt en storebror til deres oprindelige lydisolerede telefonboks.

De to stiftere af MuteBox afholder ofte deres møder i en af de lydisolerede telefonbokse, som de selv har opfundet. Foto: Kasper Heden Andersen TIl højre ses det sidste nye skud på stammen MuteBox Meet og til venstre den oprindelige Mutebox One. Foto: MuteBox

»Vi har skabt et bæredygtigt alternativ til at bygge et mødelokale,« siger Jonas Kjemtrup, der sammen med sin kompagnon Thomas Keller står bag virksomheden Mutebox samt produktet under samme navn, der kort sagt er en lydisoleret telefonboks til storrumskontorer.

I sine første leveår har virksomheden kun haft ét produkt at sælge ud af, men nu har den netop lanceret MuteBox Meet - og med den i sortimentet er der sat høje forventninger til det kommende år.

I 2020 investerede virksomheden en del i udvikling, men leverede alligevel et resultat efter skat på godt 1 mio. kr. I 2021 er barren sat højt, og virksomheden forventer at sælge bokse for over 100 mio. kr indenfor de næste 12 måneder, oplyser Thomas Keller

Den nye MuteBox Meet er en opgradering af den oprindelige Mutebox One. I stedet for kun at have plads til én person, kan den nye boks rumme fire personer. Det er dog ikke kun boksen, der har haft vokseværk, det samme har prisen, som lyder på 100.000-115.000 kr., afhængigt af til- og fravalg i form af ekstraudstyr.

»Det er mange penge, men for mange af vores kunder er alternativet en ombygning eller at skifte kontor, og så bliver det lige pludselig en meget billig løsning med en MuteBox,« siger Jonas Kjemtrup.

Sidste års salg var påvirket af corona. De færreste virksomheder manglede et mødelokale, da landet var lukket ned og medarbejderne hjemsendte. I takt med genåbningerne er folk nu begyndt at vende tilbage til arbejdspladserne, og med retur har mange taget erfaringer med fra et år med hybride arbejdsforhold, hvor mange møder er blevet afholdt digitalt.

»Det er gået op for mange virksomheder, at de to mødelokaler, som virksomhederne råder over, ikke længere er nok, når alle mand om lidt møder ind igen. Endnu flere møder kommer til at foregå digitalt, og dem skal medarbejderne kunne afholde i ro og fred, og det kan mærkes på salget,« siger Thomas Keller.

Lige nu oplever virksomheden, at flere af de kunder, der før har investeret i MuteBox One, er begyndt at lægge bestillinger på den nye MuteBox Meet.

Virksomhedens blev oprindelig kendt for produktet Mutebox One i starten af 2020, da Jonas Kjemtrup og Thomas Keller sammen gæstede tv-programmet Løvens Hule. Dengang solgte makkerparret 20 pct. af deres virksomhed til Jesper Buch for 400.000 kr.

Læs også
Top job