Erhverv

RTX er fortsat ramt af covid-19 og fastholder nylig nedjustering

Pressefoto: RTX

RTX, der laver trådløse kommunikationsløsninger, fastholder sine nyligt nedjusterede forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2020/21 om en omsætning i niveauet 450-500 mio. kr., et EBITDA-resultat på 30-55 mio. kr. og et EBIT-resultat på 0-25 mio. kr.

Det slår selskabet fast i regnskabet for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21, der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

- I overensstemmelse med vores forventninger til året, er også andet kvartal af 2020/21 udfordret på efterspørgselssiden på grund af covid-19. I andet kvartal har vi dog set en betydelig fremgang i forhold til første kvartal af 2020/21, og det ser ud til, at vi snart kan se en ende på den periode, hvor efterspørgslen har været mest påvirket af covid-19, siger Peter Røpke, administrerende direktør i RTX, i en kommentar til regnskabet.

- Andet kvartal blev påvirket af begrænsninger i forsyningskæderne forårsaget af en global mangel på elektronikkomponenter samt logistikudfordringer, som har udskudt omsætning fra andet til tredje kvartal i regnskabsåret, siger direktøren.

Samlet faldt nettoomsætningen med 21,5 pct. i andet kvartal i forhold til perioden sidste år, hvor posten var på 112,7 mio. kr.

- Som forventet og udmeldt i forbindelse med forventningerne til 2020/21 blev omsætningen i andet kvartal væsentligt påvirket af covid-19 i Enterprise og Proaudio segmenterne. Efterspørgsel og omsætning er imidlertid steget i forhold til første kvartal 2020/21 - omsætningen i andet kvartal oversteg således omsætningen i første med 44,4 pct., skriver RTX i regnskabet

Men leveringsbegrænsninger forårsaget af manglen på komponenter har haft en negativ indvirkning på omsætningsudviklingen i andet kvartal.

I Enterprise-segmentet faldt omsætningen med 25,1 pct. til 58,6 mio. kr., da kundeordrerne i kvartalet har været negativt påvirket af covid-19:

- Da kunderne har været begrænset i at kunne installere kommunikationssystemer på slutbrugernes lokationer. Omsætningen er desuden blevet negativt påvirket af manglen på komponenter og begrænsninger i forsyningskæderne, som skubber omsætning til tredje kvartal, fortæller selskabet.

I Proaudio droppede omsætningen med 26 pct. til 21,6 mio. kr.

- Faldet skyldes hovedsageligt den væsentligt lavere omsætning fra timebetalt udviklingsarbejde sammenlignet med sidste år, hvilket er i overensstemmelse med strategien om at fokusere på at skabe stigende tilbagevendende omsætning fra produktsalg og royalty. Covid-19 har imidlertid påvirket produktsalget negativt i kvartalet sammenlignet med sidste år, primært for produkter til brug ved live begivenheder, skriver RTX i regnskabet og forklarer:

- Samlet set er effekten af mangel på komponenter og begrænsninger i forsyningskæderne for alle segmenter, at omsætning på i alt cirka 30 mio. kr. udskydes fra andet kvartal til tredje kvartal.

Bruttoresultat faldt til 49,8 mio. kr. mod 66,3 mio. kr. i kvartalet sidste år, og det betyder, at bruttomarginen faldt til 56,3 pct. fra 58,8 pct., da den primært var "påvirket af omsætningsmixet med en betydeligt lavere andel fra udviklingstimer, og sekundært af det specifikke produktmix."

Læs også