Erhverv

NTR opjusterer oven på indtjeningsfremgang i første kvartal

NTR's Daniamant er ledende på verdensmarkedet for udvikling, produktion og salg af sikkerhedslys til redningsveste, redningsflåder og redningskranse.  Foto: Mikkel Berg Pedersen

NTR Holding havde fremgang målt på indtjeningen i første kvartal og opjusterer forventningerne til hele året, så det blandt andet tager højde for gældende valutakurser.

Omsætningen faldt til 24,2 mio. kr. fra 26,3 mio. kr., mens resultatet før skat viste et overskud på 3,8 mio. kr. mod 2,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultat er ifølge NTR på linje med forventningerne.

Overordnet var datterselskabet Daniamant, der blandt producerer lys til redningsveste, redningsflåder og redningskranse, dog fortsat præget af stor priskonkurrence og en presset shippingbranche, skriver NTR.

For hele 2021 venter NTR ikke desto mindre en højere indtjening og omsætning end året før.

- Baseret på gældende valutakurser, især britiske pund, forventes nu for 2021 en omsætning på 85-95 mio. kr. og et resultat af fortsættende aktiviteter før skat på 8-10 mio. kr.

- Tidligere forventedes en omsætning på 80-90 mio. kr. og et resultat af fortsættende aktiviteter før skat på samme niveau som i 2020, skriver NTR.

Selskabet tjente sidste år 7,9 mio. kr. før skat ud af en omsætning på 75,7 mio. kr.

Tabel over NTR Holdings tabel for første kvartal af 2021:

NTR Holdings forventninger til 2021:

Læs også