Erhverv

Royal Unibrew præciserer indtjening til et bedre resultat

Bryggeriet nåede en højere omsætning end ventet, og det slår igennem på forventningerne til hele årets overskud.

Royal Unibrew har offentliggjort sine tal for første kvartal. Her foto fra produktionen i Fakse. Foto: Gregers Tycho

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, præciserer sine forventninger til indtjeningen i positiv retning efter første kvartal.

Bryggeriet venter nu et overskud (ebit) i intervallet 1525-1625 mio. kr. mod en tidligere forventning om mellem 1475 og 1625 mio. kr. Det er med andre ord bundniveauet, der er hævet.

Præciseringen af forventningerne til indtjeningen sker på baggrund af en højere omsætning end ventet. Den landede på 1,6 mia. kr., hvor analytikerne havde forventet knap 1,5 mia. kr.

»Vi har fået en solid start på året med en stærk eksekvering inden for offtrade (dagligvarebranchen, red.), især i Danmark og Italien. Vi leverer endnu en gang rekordhøje volumener, nettoomsætning og Ebit drevet af en offtrade-forretning, hvor alle nøglemarkeder har overgået sidste år,« siger koncernchef Lars Jensen fra Royal Unibrew.

Det er især forretningen i Danmark, der har haft god fremdrift indenfor sodavand og energidrikke. Specielt Royals kongemærke Faxe Kondi, som fejrer 50 år på markedet, har klaret nedlukningerne godt.

Til gengæld har Royal Unibrew kæmpet som alle bryggerier med salget til den del der kaldes ontrade, som er barer og restauranter. Samt grænsehandlen, der på grund af rejserestriktioner har været nærmest ikke-eksisterende.

»Vores forretninger inden for ontrade og grænsehandel er blevet påvirket negativt af de restriktioner, der blev pålagt som følge af pandemien i hele kvartalet, og i marts faldt vores handel inden for ontrade med mere end 60 pct. i forhold til 2019,« siger Lars Jensen.

Driftsoverskuddet i første kvartal blev på 229 mio. kr. med en ebit marginal på 14,3 pct. Det var henholdsvis 29 mio. kr. og 0,8 procentpoint bedre end samme periode året før.

Efter skat gav det et overskud på 117 mio. kr. mod 145 mio. kr. i 2020. I samme periode er den rentebærende gæld faldet ca. 400 mio. kr. til godt 2,4 mia. kr.

Royal Unibrew opererer med tre regioner i sin forretning. Det er Vesteuropa, Baltic Sea og International.

Og aktionærerne kan se frem til øget udbytte, når de senere i eftermiddag skal til generalforsamling i bryggeriet.

Her bliver der foreslået et udbytte på 13,50 kr. pr aktie for 2020, hvilket er en stigning på over 10 pct. i forhold til 2019.

Desuden har Royal Unibrew et tilbagekøbsprogram kørende, der løber frem til juni i år. I løbet af sommeren vil det blive besluttet, om der skal købes yderligere op af egne aktier i et nyt program.

BRANCHENYT
Læs også