Erhverv

Designvirksomheden By Lassen er til salg

Ejerkredsen i designvirksomheden By Lassen har truffet en drastisk beslutning. Moderselskabet er synderen.

Designvirksomheden By Lassen er særlig kendt for Kubus lysestagen. Foto: Anders Hviid

Designvirksomheden By Lassen er blevet sat til salg, det skriver RetailNews.

Muligheden for at købe den vestjyske designvirksomhed, som er kendt for flere danske designklassikere, skyldes et dårligt regnskab i moderselskabet Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS. Selskabet gik ud af 2020 med en negativ egenkapital på 46 mio. kr.

Moderselskabets røde tal har medført, at ledelsen i By Lassen ApS, i samråd med selskabets kreditorer, har vurderet, at selskabets værdier sikres bedst muligt ved et salg. Det er endnu ikke oplyst, hvad prisen lyder på.

Siden 2019 har Henrik Nielsen været adm. direktør i By Lassen. Han oplyser til RetailNews, at det er en dyr byrde for By Lassen, at moderselskabet er så kraftigt forgældet. Derfor ønsker virksomheden nu en ny ejerkreds.

Ifølge en note i årsrapporten, er der en klar årsag til at virksomheden ønsker at sælge. Ledelsen har nemlig vurderet, at det på den måde bliver muligt at videreføre virksomheden, herunder at rekapitalisere den på sigt.

Nyheden om, at designvirksomheden er sat til salg, sker blot nogle dage efter, at By Lassen ApS fremlagde et regnskab for 2020, hvor resultatet efter skat lød på 2,4 mio. kr.

By Lassen er i dag ejet af Søren Lassen, som er barnebarn til Mogens Lassen, der i 1962 tegnede den populære Kubus-lysestage.

Det er særligt den, virksomheden er kendt for, men derudover er findes også møbler og andet boligtilbehør i produktsortimentet.

Læs også