Erhverv

Tivoli ramt af stort millionunderskud

Den kendte forlystelsespark kommer ud af første kvartal med et stort millionunderskud efter et massivt fald i antallet af besøgende.

Arkivfoto.

Coronakrisen har efterladt Tivoli med endnu et blodrødt regnskab.

Den verdensberømte forlystelsespark midt i København har været så hårdt ramt af coronarestriktioner, at antallet af besøgende i årets første tre måneder er faldet med mere end 90 pct.

Det viser det kvartalsregnskab, som Tivoli har offentliggjort torsdag.

Forlystelsesparken havde i første kvartal blot 24.000 besøgende mod 292.000 gæster i samme periode sidste år. Det er et fald på 92 pct.

»Det lave aktivitetsniveau i starten af 2021 skal ses i lyset af, at alle Tivolis aktiviteter har været lukket ned i årets første kvartal grundet coronarestriktioner,« siger adm. direktør Susanne Mørch Koch i en kommentar til regnskabet.

Ifølge regnskabet havde Tivoli 24 færre åbningsdage i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år.

De manglende gæster kan aflæses direkte i Tivolis top- og bundlinje.

Omsætningen i første kvartal faldt med 85 pct. til 16,6 mio. kr., mens resultatet efter skat viser et underskud på knap 83 mio. kr.

Resultatet af den primære drift viser et underskud på 103 mio. kr.

Dermed fortsætter Tivolis økonomiske kvaler ind i 2021, efter coronaåret 2020 udviklede sig til et sandt rædselsår for den 178 år gamle forlystelseshave.

Sidste år styrtdykkede Tivolis omsætning med 55 pct. til 478 mio. kr., mens besøgstallet faldt fra 4,6 mio. til 1,6 mio.

Tivoli meddelte tidligere på året, at selskabet i år forventer en omsætning i niveauet 600-700 mio. kr. og et underskud før skat i niveauet 75-100 mio.

Tivoli fastholder i forbindelse med kvartalsregnskabet forventningerne til årets omsætning, men suspenderer samtidig forventningerne til årets resultat.

»Der er væsentlig usikkerhed omkring størrelsen af den forventede kompensation for faste omkostninger, idet der er usikkerhed omkring, hvordan kompensationen skal opgøres. Denne usikkerhed kan påvirke Tivolis kompensation meget betydeligt, hvorfor Tivoli har suspenderet sine resultatforventninger,« skriver selskabet i regnskabet.

Læs også