Erhverv

Se listen: Så mange penge hiver techgiganterne hjem i minuttet

De syv teknologiselskaber omsatte i gennemsnit for 373.606 dollars hvert minut i første kvartal – det svarer til 2,3 mio. kr.

Apple er blandt de teknologiselskaber, som hiver flest penge hjem hvert minut. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Starten af 2021 bød på højtflyvende nøgletal for flere af verdens største teknologiselskaber. Det blev understreget, da Silicon Valley-firmaerne i denne uge offentliggjorde højtflyvende regnskaber for årets første kvartal.

Nu har det amerikanske medie CNBC lavet beregningerne på, hvor mange penge syv af de største amerikanske teknologiselskaber omsatte for hvert minut i løbet af årets første tre måneder - og tallene er opsigtsvækkende.

Herunder er listen, som tager udgangspunkt i de i alt 129.600 minutter, årets første 90 dage bestod af, og de kendte techselskabers nøgletal.

Samlet set havde de syv teknologiselskaber en gennemsnitlig indtægt på 373.606 dollars i minuttet, hvilket svarer til omtrent 2,3 mio. kr. Det er en tand mindre end det, de samme selskaber omsatte for i fjerde kvartal 2020.

Her formåede både Apple og Amazon at slå deres egne rekorder for et enkelt kvartal med en omsætning på over 100 mia. dollars. Til gengæld formåede kun Amazon at overstige det tal i første kvartal af det nye år.

På en parameter slår Apple dog mangemilliardæren Jeff Bezos’ hjertebarn: Lige nu har selskabet en markedsværdi på i alt 2.200 mia. dollars, hvilket svarer til 13.610 mia. kr. Til sammenligning er Amazons markedsværdi 1.760 mia. dollars eller 10.890 mia. kr. baseret på seneste aktiekurs.

Big techs kvartalsregnskaber

Alle stigninger er målt i forhold til samme kvartal året før

Amazon:

Omsætning: 108,5 mia. dollars (stigning: 44 pct.)

Overskud: 8,9 mia. (stigning: 125 pct.)

Microsoft:

Omsætning: 41,7 mia. dollars (stigning: 19 pct.)

Overskud: 17 mia. (stigning: 31 pct.)

Facebook:

Omsætning: 26,7 mia. dollars (stigning: 48 pct.)

Overskud: 9,5 mia. (stigning: 94 pct.)

Google:

Omsætning: 55,3 mia. dollars (stigning: 34 pct.)

Overskud: 16,4 mia. (stigning: 30 pct.)

Apple:

Omsætning: 89,58 mia. dollars (stigning: 54 pct.)

Overskud: 26,6 mia. (stigning: 114 pct.)

Kilder: Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, Google, CNBC, Investopedia

Apple er ikke blot den mest værdifulde virksomhed på listen over de syv techgiganter, men i hele verden. Næststørst er Microsoft, mens Amazon indtager tredjepladsen, og Alphabet (Google) må nøjes med en fjerdeplads.

Selvom de ikke er de mest værdifulde teknologiselskaber i verden, har både Amazon og Tesla udklækket to af verdens rigeste mænd: Jeff Bezos og Elon Musk. Amazon-stifteren måtte sidste år se sig slået af Tesla-milliardæren, men er siden strøget til tops igen med en formue opgjort til i alt 202 mia. dollars, hvilket er 20 mia. dollars mere end Elon Musk ifølge Bloomberg.

Læs også
Top job