Erhverv

Stibo-koncernen indsætter bestyrelsesmedlem som ny topchef

Stibo-koncernen har udnævnt bestyrelsesmedlemmet Sten Dyrmose til ny adm. direktør.

Sten Dyrmose overtager posten som adm. direktør i Stibo Group. Foto: Joachim Ladefoged

Den danske milliardkoncern Stibo Group, der ejer flere selskaber inden for software- og trykkeribranchen, har sat navn på koncernens nye topchef.

Ind på posten som adm. direktør træder 53-årige Sten Dyrmose, der har været medlem af Stibo Groups bestyrelse siden 2018.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

»Vi er ved at udstikke en ny strategi for Stibo-koncernen, og jeg er begejstret over, at Sten Dyrmose vil føre gruppen ind i sin næste æra,« siger Carsten Knudsen, bestyrelsesformand for Stibo Group.

Stibo-koncernen, der har hovedkontor i Højbjerg ved Aarhus, beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere og består af de tre selskaber Stibo Systems, Stibo Complete og Stibo DX.

Sten Dyrmose har gennem sin karriere arbejdet i flere internationale teknologivirksomheder i Amerika, Europa og Asien - bl.a. som leder i amerikanske Polycom og adm. direktør i Spectralink.

Han har senest været adm. direktør i den danske målevirksomhed Flonida.

»Med min baggrund som ingeniør og erfaring med kommercielt lederskab i forskellige globale teknologivirksomheder, føler jeg mig parat og privilegeret. Jeg er spændt over muligheden for at hjælpe med at tage Stibo til det næste niveau,« fortæller Sten Dyrmose. 

Sten Dyrmose afløser Carsten Christensen på posten som adm. direktør.

Stibo meddelte allerede tilbage i efteråret, at Carsten Christensen ville stoppe som topchef ved udgangen af året og dermed nåede Carsten Christensen kun at sidde som adm. direktør i to år.

Stibo Group, der i regnskabsåret 2019/20 havde en omsætning på 1,8 mia. kr., har de seneste år kæmpet med en faldende bundlinje.

Koncernen havde i 2015/16 et overskud før skat på næsten 160 mio. kr., men siden er resultatet dykket markant.

Det er især store tab i datterselskabet Stibo Systems, der gennem flere år var koncernens funklende guldæg med høje vækstrater og en indtjening på over 100 mio. kr., der har ramt Stibo Groups bundlinje.

Stibo Systems havde sidste år et underskud på 75 mio. kr., hvilket trak hele Stibo-koncernen ned i røde tal med et minus på 14 mio. kr. før skat.

Læs også
Top job