Erhverv

Pandora opjusterer forventningerne til 2021

Pandora er kommet bedre i gang med 2021 end ventet, og derfor opjusterer smykkeselskabet forventningerne til 2021.

Pandora venter nu en organisk vækst på "over 12 pct." mod tidligere ventet "over 8 pct." og en EBIT-margin på "over 22 pct." mod tidligere ventet "over 21 pct."

Det oplyser selskabet mandag eftermiddag.

- Baseret på en stærk start på 2021 og en opdateret prognose for resten af året opjusterer Pandora sine finansielle mål, skriver selskabet.

De opjusterede mål har bund i en antagelse om, at 20-25 pct. af butikkerne vil være lukkede midlertidigt på grund af corona i første halvdel af 2021, og at det vil være tilfældet for 5-10 pct. af butikkerne i andet halvår.

- Tidligere var forventningen, at 25 pct. af butikkerne ville være lukkede i første halvdel af 2021, skriver selskabet.

Butikslukningerne ventes "at give en negativ påvirkning på omkring 6 pct. på den organiske vækst for hele året," skriver Pandora.

Per dags dato er omkring 20 pct. af butikkerne lukkede, oplyser selskabet mandag.

Pandora kommer med regnskab for de første tre måneder af 2021 tirsdag morgen - og med opjusteringen er der ikke meget nyt at hente der.

Selskabet har gennem længere tid fodret investorerne med månedlige handelsopdateringer på grund af coronapandemien og de deraf følgende butikslukninger.

Den 4. april kom smykkeselskabet med en handelsopdatering for de foregående tre måneder. Og heri kom det frem, at den organiske vækst i første kvartal var landet på 13 pct.

Pandora kunne ligeledes fortælle, at omsætningen i januar, februar og marts var på 4500 mio. kr. Det er en stigning i forhold til det tilsvarende kvartal i 2020, hvor salget af smykker landede på 4172 mio. kr.

Læs også
Top job