Erhverv

Bill og Melinda Gates skal skilles

Efter 27 års ægteskab skal Bill Gates og Melinda Gates skilles, oplyser Microsoft-milliardæren på Twitter.

Verdens engang rigeste mand, grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates, skal skilles fra sin hustru Melinda Gates. Foto: CP.

Verdens engang rigeste mand, grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates, skal skilles fra sin hustru Melinda Gates.

Det bekræfter parret via Bill Gates' profil på Twitter.

»Efter en del overvejelse og meget arbejde på vort forhold, har vi besluttet os for at ende vort ægteskab,« skriver parret i en fælles erklæring.

Parret nåede at være gift i 27 år. Bill og Melinda Gates har tre børn sammen og er kendt for sammen at stå bag Bill & Melinda Gates Foundation, der betragtes som verdens største fond.

Parret vil dog fortsætte med det fælles arbejde sammen gennem Bill and Melinda Gates Foundation, lyder meldingen i den fælles erklæring.

Bill Gates stiftede Microsoft i 1975 sammen med Paul Allen, som døde i 2018. Han er desuden en af software-virksomhedens største aktionærer med en ejerandel på næsten 1,4 pct. Virksomheden blev børsnoteret i 1986 og er i dag af de mest værdifulde selkaber i verden med en værdi på 1.200 mia. dollars svarende til 8.000 mia. kr.

Tech-milliardæren oprettede i 2000 Bill & Melinda Gates Foundation, der er en fond med en pengetank på 47 mia. dollars, hvilket svarer til 318 mia. kr., som bruges til Bill Gates og hans hustrus filantropi i især ulande.

Fonden har i flere år doneret større pengebeløb i kampen mod sygdomme og for at hjælpe verden forberede sig mod større sygdomsudbrud. Fonden støttede således en række afrikanske lande under ebola-udbruddet i 2014.

I dag er Bill Gates fortsat en af verdens rigeste personer. Forbes anslår, at han har en samlet formue på ca. 100 mia. dollars, hvilket svarer til 670 mia. kr. Han er dermed kun overgået af Amazon-stifteren Jeff Bezos, som er god for omtrent 7 mia. dollars mere end det.

Læs også
Top job